Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,799.58
+1883.22
Ethereum
$3,563.08
+57.45
Litecoin
$94.41
+0.41
DigitalCash
$38.38
+0.66
Monero
$136.78
-1.81
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.76
+0.89
Dogecoin
$0.22
+0.03

Yüzlerce Coinbase Kullanıcısı Hack Saldırısında Varlıklarını Kaybetti

0 370

Yeni ortaya çıkan bir habere göre yüzlerce Coinbase kullanıcısının hack saldırısına uğradığı açıklandı. Bu saldırıda varlıklarını kaybeden kişiler de mevcut.

Coinbase Kullanıcılarını Üzen Saldırı

Bleeping Computer tarafından yayınlanan raporda saldırıdan yaklaşık 6.000 müşterinin etkilendiği duyuruldu. Buna ek olarak bazı müşterilerin büyük kayıplar yaşadığı da aktarılmış durumda.

Bilgisayar korsanlarının hesapları nasıl ele geçirdiği noktasında ise iki faktörlü sms doğrulama sistemindeki zafiyetin kullanıldığı açıklandı. Bu sayede kişilerin hesaplarına doğrudan erişebilen saldırganlar insanların kripto para varlıklarına göz dikti.

Haberde bilgisayar korsanlarının insanların bilgilerine erişebilmek adına sahte Coinbase giriş siteleri yarattıkları belirtiliyor. Böylece insanlar gerçek siteye giriş yaptıklarını sanarak bilgilerini kolayca girdiler. E-posta bilgisinden sonra telefon numarası da girilirse saldırganın başarıyla hesaba giriş yapabildiği tespit edildi. Eğer sizler de daha öncesinde bu şekilde bir siteye giriş yapmayı denediğinizi düşünüyorsanız hemen bilgilerinizi değiştirmeniz en sağlıklısı olacaktır.

Fonların Geri Ödeneceği Açıklandı

Coinbase tarafından yapılan duyuruda fonların kullanıcılara geri ödeneceği duyuruldu. Her ne kadar güvenlikli bir sisteme sahip olduğu düşünülse de borsalara bu tarz saldırı olma ihtimali halen gündemde. Eğer yüksek miktarlarda kripto para varlıklarına sahipseniz birikimlerinizi bir soğuk cüzdana taşıma fikrini gözden geçirebilirsiniz.

Bitcoin Kısa Sürede Yüzde 10 Değer Kazanarak Uçuşa Geçti

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.