Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,391.26
+2538.56
Ethereum
$3,064.48
+92.26
Litecoin
$80.71
+1.5
DigitalCash
$28.91
+1.45
Monero
$116.83
-2.42
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.08
+0.78
Dogecoin
$0.15
0

Uniswap Güncellendi , Anlık Swap Özelliği Geliyor

0 303

Uniswap Güncellendi , Anlık Swap Özelliği Geliyor .

Merkeziyetsiz borsa Uniswap, planlanan ikinci büyük sürümü Uniswap V2’yi duyurdu. Yeni platform, diğer önemli özelliklerin yanı sıra bazılarının güncel merkeziyetsiz finans saldırılarının suçlusu olarak gördüğü anlık kredilere benzer bir özellik olan anlık swap’i içerecek. Güncellemenin 2020’nin ikinci çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklense de Uniswap, blog gönderisinde henüz net bir tarih belirlenmediğini açıkladı. Uniswap, ShapeShift ve Bancor’a benzer işlevsellik sunan merkeziyetsiz bir kripto para borsa platformudur. Geleneksel merkeziyetsiz borsaların aksine emir defteri bulunmaz. Alım satımlar, her zaman Ether’in (ETH) taban para birimi olduğu varlık pariteleri ile gerçekleştirilir. Uniswap V2, özellikle de ABD Doları destekli stablecoin’leri birbiriyle değiş tokuş ederken kullanışlı olan doğrudan token’lar arası swap imkanı sunacak. İşlem, ETH yoluyla yönlendirme yapılarak gerçekleştirilebilirken, doğrudan değiş tokuş işlem ücretlerinden ve fiyat kaymasından kaynaklı masrafları azaltacaktır.

DeFi oracle hataları önlenecek

Uniswap, bZx platformunda gerçekleştirilen iki karşılıklı saldırının merkezindeydi. İkinci saldırının mümkün olmasının sebeplerinden biri de, bZx’in görece düşük likiditelerine rağmen fiyat kahini olarak Uniswap ve Kyber’a dayanmasıydı. Uniswap V2, bu sorunu zamana göre ortalaması alınmış fiyat akışı oluşturarak kısmi olarak düzeltecek. Platform tarafından aktarılan fiyat değerlerini etkilemek için saldırganların ardarda en az iki bloğu etkilemesi gerekecek. Vitalik Buterin’e göre tasarım, anlık kredi tabanlı saldırıları önlemek için oluşturuldu; anlık verilen krediler yalnızca bir blokta yer alıyor. Fiyatların zamana göre ortalamasını almak, aynı zamanda protokolü her türlü manipülasyona karşı da dayanıklı hale getirecek.

Anlık swap özelliği

Birçok yorumcu bZx yazılımındaki kritik zafiyetlere dikkat çekse de, saldırılardan anlık krediler sorumlu tutuluyordu. Uniswap V2, kötü ününe rağmen anlık swap adlı bir fonlama özelliği içerecek. Swap,likidite havuzundan sınırsız miktarda ERC-20 token’ı çekilmesini, aynı bloğa söz konusu token’ların veya ETH karşılıklarının geri ödenmesi koşuluyla mümkün kılacak. Özellik, yatırımcıların aynı varlık sınıfının çeşitli platformlardaki fiyat farkından yararlandığı DeFi arbitrajına da imkan verecek. Maker (MKR) ile kaldıraç edinmek de daha etkili olacak. Kredi platformu, bazı yatırımcılar tarafından sistem tarafından üretilen Dai (DAI) ile sürekli olarak ETH satın alarak kaldıraçlı Ether pozisyonu almak için kullanılıyor.  Anlık swap ile istenilen kaldıraç yalnızca Uniswap’ten ETH kredi alarak ve Dai olarak geri ödeyerek edinilebilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.