Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,452.22
-602.84
Ethereum
$3,217.79
+19.39
Litecoin
$84.98
-1.05
DigitalCash
$31.31
-0.45
Monero
$121.68
-0.64
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.25
-0.25
Dogecoin
$0.16
-0

Ukrayna Nükleer Santralleri Kripto Para Madenciliği İçin Kullanacak

0 448

Ukrayna Nükleer Santralleri Kripto Para Madenciliği İçin Kullanacak.

Ukrayna Enerji Bakanlığı, 6 Mayıs’ta Facebook’ta yayınlanan açıklamada kripto para madenciliğinin fazla enerjiyi kullanmak için modern ve verimli bir yol olduğunu ileri sürdü. Gönderiye göre yerel nükleer santraller COVID-19 karantinası nedeniyle fazla enerji üretti.

Dijitalleşmeye doğru

Bakanlık, devlet başkanı Volodymyr Zelensky tarafından desteklenen dijitalleşme sürecinin bir parçası olarak enerji israfını önlemek için ilerici çözümler uygulamak istiyor.

Kripto madencilik ise en verimli çözümlerden birini sunabilir:

“Bu yükümlülüğü bir ‘varlığa’ dönüştürmenin yolu var. Fazla elektriği kullanmanın modern yollarından biri de kripto para madenciliği. Bu, yalnızca nüklee santrallerdeki fazla enerjiyi kullanmamızı değil, aynı zamanda şirketlerin ekstra fon elde etmesini de sağlar. Bu da tamamen yeni bir ekonomi, yeni yaklaşımlar ve yeni bir piyasa modeline kapıları açabilir.”

Ukrayna Enerji Bakanlığı başkanı, 5 Mayıs tarihli Forklog haberine göre devlete ait girişim Energoatom’dan 8 Mayıs’a kadar ülkenin nükleer enerji tesislerinde kripto para madenciliğini uygulamanın olası yollarını araştırmasını talep etti.

Karlı bir faaliyet mi?

Enerji santralleri, devlet düzeyinde olmasa da daha önce kripto para madenciliği için kullanıldı. New York’un Finger Lakes bölgesinde bir enerji santrali, Bitcoin (BTC) madenciliği ile günlük karını 50 bin dolar civarında artırdı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.