Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,535.89
-323.07
Ethereum
$3,151.14
-20.52
Litecoin
$83.96
-1.71
DigitalCash
$30.75
-0.17
Monero
$120.22
-0.25
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.43
-0.62
Dogecoin
$0.15
-0

Twitter Saldırısına Ait Bitcoin Adresinde Gizli Mesaj Bulundu

0 391

Twitter Saldırısına Ait Bitcoin Adresinde Gizli Mesaj Bulundu

Dünyanın en büyük ve en popüler Twitter hesaplarından bazıları hacklendi. Hesaplar üzerinden gönderilen mesajlarda, ücretsiz Bitcoin dağıtılacağı iddia edildi.Gece boyu kripto para topluluğu ayakta tutan bu saldırıyı araştıran Reddit kullanıcıları, dolandırıcılık amaçlı kullanılan Bitcoin cüzdan hesabında yer alan gizli bir mesajı görüntülediler.

Twitter saldırısında hedef alınan önde gelen hesaplar arasında Joe Biden, Elon Musk, George Wallace, Bill Gates, Kanye West, Kim Kardashian, Wiz Khalifa, Warren Buffett, Mike Bloomberg, Barack Obama ve Jeff Bezos da bulunuyordu.Ele geçirilen hesaplar, belirli bir Bitcoin adresine para gönderilmesi durumunda, yollanan BTC’nin iki katının geri ödeneceğini iddia ediyordu.

Blockchain verilerine göre bir kullanıcı 0,00005348 BTC gönderdi. Henüz kim olduğu bilinmeyen bu kişi transfer verileri üzerinden şu mesajı gönderdi:

Herkes Okusun

Mesaj, Transfer Çıktılarında

Twitter Oyununuz İçin

Bitcoin Kullandığınızda Risk Alırsınız

Bitcoin Takip Edilebilir

Neden Monero Değil

Summary

Bu yazıdan itibaren, dolandırıcılar Twitter kullanıcılarından 12,86 BTC, yani yaklaşık 118.000 dolar ele geçirdiler. Mesajın, saldırıdan sorumlu olan kişilerce mi, yoksa kripto para göndererek Bitcoin hediye dolandırıcılığından mağdur olmuş kişi tarafından mı atıldığı bilinmiyor.

Neden Monero değil?

Monero (XMR), kripto topluluğunda Bitcoin’den daha fazla gizlilik özelliğine sahip bir para olarak biliniyor. Birçok kişi tarafından, dolandırıcılık ve dark web işlemlerinde tercih edildiği düşünülür.

Reddit kullanıcısı ethereumflow, gönderilen mesajın stratejik olduğunu belirtti. Kullanıcıların, XMR ile BTC arasındaki farkları görmeye teşvik edeceğini ileri sürdü:

“Monero sahiplerinin böyle bir tuzağa düşeceğini düşünmüyoruz. Saygısızlık etmek istemem ama pek çok saf insanın BTC’si var. Bu eylemin Monero açısından iyi bir reklam mı olduğunu bilmemem ama ileri seviye gizlilik ve güvenliğin reklamı yapıldığı kesin.”

Bu haber yazılırken Monero’nun fiyatı son 24 saatte yüzde 4,66 artarak 71,04 dolara ulaştı. BTC ise 9.189 dolardan işlem görüyordu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.