Para piyasaları blockchain platformu iSTOX, Singapurlu düzenleyicilerden piyasa işleticisi ve para piyasaları hizmet lisansı aldı. Blockchain altyapı şirketi ICHX Tech, The Business Times’ın 3 Şubat tarihli haberine göre ülkenin merkez bankası Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) lisans aldı.

Singapur’un finansal düzenleyicisi olarak da hizmet veren MAS, yerel projeleri güvenlik, etkili ve baskının az olduğu bir çevrede yenilikçi finansal ürünler ve hizmetler oluşturmaya teşvik etmek için FinTech Regulatory Sandbox’ı başlattı. iSTOX, dijital menkul kıymetler için basım, ödeme ve saklama hizmeti ve ikincil alım satım sunacak. Şirkete tam faaliyet gösterme izni veren MAS, iSTOX’a uygulanan menkul kıymet oluşturma sayısı ve yatırımcı sayısı gibi kısıtlamaları kaldıracak. Şirket, sürecin tamamlandığını Pazartesi günü düzenlenen basın toplantısında duyurdu.

Ülkede güncel kripto gelişmeleri

MAS, geçtiğimiz günlerde kripto türev işlemlerini denetim alanına dahil etmeyi teklif etti. Teklif kabul edilirse, Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) gibi varlıklara dayalı türev ürünler ülkenin Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Yasası’na tabi olacak. MAS, yatırım şirketi Temasek Holdings ABD’nin en büyük bankası JPMorgan Chase ile birlikte geçtiğimiz yılın sonunda çoklu para birimi imkanı sunan, blockchain tabanlı ödeme ağının bir prototipini oluşturdu.