Risk sermayesi şirketi Grayscale Investments, 2019 yılında toplam yatırımların 1 milyar doları aştığını açıkladı. Şirket, sekiz sayfalık detaylı raporda, 2019’un dördüncü çeyreğinde rekor kırdığını açıkladı. Şirket, yatırım ürünlerinden 225,5 milyon dolar elde ederek yıllık para akışını 607,7 milyon dolara çıkardı. Yıllık para akışının yüzde 71’i kurumsal yatırımcılardan geldi. Genel müdür Michael Sonnenshein,  şöyle bir açıklamada bulundu:

“Grayscale’in ürün çeşitlerine rekor seviyede yatırım yapıldı. Bu durum, yatırımcıların dijital para erişim ürünlerine talebinin devam ettiğini gösteriyor. Yatırımların çoğu kurumlardan geldi, kurumlar arasında yaygınlık kazandığı söylenebilir.”

Mevcut müşteriler, sermaye artışının yüzde 75’ine katkıda bulundu. Grayscale müşterilerinin yüzde 36’sı, çoklu şirket ürünlerini kullanıyor. Şirketin müşteri tabanı ise yüzde 24 büyüdü.

Grayscale yatırımcıları Bitcoin’e bayılıyor

Grayscale Bitcoin Tröstü, 471,7 milyon dolar ile 2019’da yatırımcıların en çok talep gösterdiği Bitcoin tröstü oldu. New York merkezli şirket, yılın dördüncü çeyreğinde 193,8 milyon dolar gelir elde ederek bir başka rekor kırdı. Geleneksel kuruluşlar arasındaki değişimin sinyallerine dikkat çeken iletişim direktörü Marissa Arnold,  “En büyük dijital para yönetim şirketi olarak, bu sayıların piyasa genelinde hissiyatın değiştiğini ve kurumsal yatırımcıların dijital paraya akın ettiğini gösterdiğini düşünüyoruz.”

Kripto piyasasıyla ilgili daha geniş çaplı bir yorumda bulunan Arnold, şöyle ekledi: 

“Varlık sınıfı, Fidelity ve CME gibi köklü şirketlerden giderek daha çok destek görüyor. Bu durum, kuruluşlara ve yatırım topluluğuna varlık sınıfının aramızda kalıcı olduğunu gösteriyor.”