Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,233.50
-3312.07
Ethereum
$3,084.14
-159.86
Litecoin
$78.28
-4.11
DigitalCash
$28.37
-2.91
Monero
$121.77
-1.15
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.47
-1.54
Dogecoin
$0.16
-0.01

Senatörden yasa teklifi : Vatandaşın vergisini bitcoin fidyecilerine kaptırmayın

0 351

Senatörden yasa teklifi : Vatandaşın vergisini bitcoin fidyecilerine kaptırmayın .

New York eyalet senatörleri, yerel yönetimlerin çeşitli siber saldırılar sonucu maruz kaldıkları fidye tehditlerine boyun eğmesini, Bitcoin ve diğer paralarla ödeme yapmasını yasaklamak istiyor. New York Eyalet Senatörü Phil Boyle, 14 Ocak tarihli yeni yasa teklifinde, New York genelinde yerel yönetimlerin olası siber saldırılar karşısında Bitcoin gibi para birimleriyle fidye ödemeyi yasaklamayı önerdi. 23 Ocak günü ZDNet’in haberleştirdiği bu öneri, bir diğer New York senatörü olan David Carlucci’nin 16 Ocak tarihli teklifinde tekrarlandı.

New York genelinde şehir yönetimlerinin maruz kaldığı siber saldırılar karşısında daha güçlü bir duruş sergilemesini öneren S7246 sayılı yasa tasarısı, ayrıca yerel yönetimlere destek olmak amacıyla bir eyalet fonu oluşturulmasını içeriyor:

“Siber Güvenlik Geliştirme Fonu, nüfusu bir milyonun altında olan kasabalara ve şehirlere finansal destek sağlayarak, yerel idarelerin siber güvenliğini artırmayı amaçlamaktadır.”

Fidye saldırılarında Bitcoin kullanılıyor

Habere göre bu kanun tasarısı, ABD genelinde fidye yazılım saldırılarını (ransomware) yasaklayan ilk örnek niteliği taşıyor. Veri sızıntısı veya kullanıcının bilgisayardaki belirli bölümlere erişimini önlemeye yönelik yapılan bu tip siber saldırılarda, kilitli veriyi açmak için fidye talep ediliyor. Anonim ve takip edilemez yapısı nedeniyle de fidyeciler ödemeyi Bitcoin ve benzeri kripto para birimleri cinsinden istiyor. Siber suçluların fidye yazılımı kullanmaya başlama yöntemi, Bitcoinist’in 27 Ocak tarihli haberinde Nisan 2017 tarihli dev NSA sızıntısına dayandırılıyor.

Shadow Brokers adlı bir grup hacker’ın ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’na ait tüm hack araçlarını çalıp dark web üzerinde satması, habere göre fidye yazılım furyasının da başlangıcı oldu.Siber suçlular, başta devlet organları, yerel ve merkezi yönetimler ve dev şirketler olmak üzere kamu ve özel sektörden pek çok kurumu hedef alarak fidye talebinde bulundular. Saldırı sonucu zararlı yazılımla kilitlenen bilgisayarın erişimi için genelde Bitcoin cinsinden talep edilen fidye ödenmediği takdirde, hassas veriye erişim tümüyle önleniyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.