Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,526.08
+262.14
Ethereum
$3,158.55
+19.45
Litecoin
$83.87
+0.67
DigitalCash
$30.51
+0.47
Monero
$119.50
+0.75
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.47
+0.1
Dogecoin
$0.15
0

SEC’in, Robinhood ve GameStop Hakkındaki Açıklaması

0 509

SEC’in, Robinhood ve GameStop Hakkındaki Açıklaması.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Robinhood gibi şirketler ve GameStop (GME) gibi hisse senetleri etrafında yükselen bir dizi faaliyeti araştıracağını söyleyen yeni bir duyuru yayımladı.

Bir The Block haberine göre, SEC’in son piyasa hareketlerine ilişkin yaptığı açıklamada, komisyon üyeleri “düzenlenmiş kuruluşlar tarafından alınan ve yatırımcıları dezavantajlı duruma getirebilecek veya başka bir şekilde belirli menkul kıymetleri alıp satma kabiliyetlerini gereksiz yere engelleyebilecek eylemleri yakından inceleyeceklerini” söyledi.

SEC, açıklamasında doğrudan Robinhood’dan bahsetmedi ancak ticaret platformunun perakende trader’ların GME’yi daha fazla satın almasını engelleme kararını çevreleyen tartışmalara atıfta bulundu. Bu faaliyetin bir kısmı, meme temalı kripto para birimi Dogecoin’i (DOGE) de yeni bir zirveye çıkardı. Kripto para birimi bir günde %850 artış kaydetti.

Robinhood, GME’de önemli kısa pozisyonlara sahip olan hedge fonlarının önemli kayıplar yaşamasının ardından Perşembe günü GameStop gibi perakende hisse senedi alımlarını engellemişti.

Eleştirmenler, Robinhood’ın belirli hisse senetleri üzerindeki perakende satın almayı dondurma kararını, hedge fonlarına hitap eden bir piyasa manipülasyonu olarak değerlendirdi.

SEC yaptığı açıklamada, ihraççıların herhangi bir satış veya teklif için menkul kıymetler yasalarına uyması gerektiğini yineledi ve tüm piyasa katılımcıların da kurallara uyması gerektiğini söyledi.

Açıklamada, “federal menkul kıymetler yasaları tarafından yasaklanan kötüye kullanım veya manipülatif alım satım faaliyeti söz konusu olduğunda perakende yatırımcıları korumak için harekete geçeceğiz” ifadesi yer aldı. SEC ayrıca, piyasa katılımcılarını bu tür faaliyetlerden kaçınmada dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.