Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,412.46
+1723.16
Ethereum
$3,064.60
+56.59
Litecoin
$81.15
+0.41
DigitalCash
$29.21
+1.33
Monero
$116.93
-1.48
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.20
+0.53
Dogecoin
$0.15
0

SBI ve GMO Texas’da Bitcoin madencilik tesisi kurmak üzere anlaştı

0 412

SBI ve GMO Texas’da Bitcoin madencilik tesisi kurmak üzere anlaştı .

Dünyanın en büyük Bitcoin (BTC) madencilik tesisi için Japon finansal hizmetler devi SBI ve internet sağlayıcısı GDO anlaşma imzaladı. 7 Ocak tarihli BNN Bloomberg haberine göre, iki dev Japon firması prensipte anlaşarak Rockdale, Teksas’ta geliştirilmekte olan yeni bir madencilik tesisinde kripto para işlemlerini gerçekleştirme kararı aldı. Tesis, Frankfurt merkezli Northern Bitcoin AG’nin yan kuruluşu olan Whinstone Inc. tarafından işletilecek. 2014’ten beri faaliyet gösteren; Hollanda, İsveç ve ABD’de kendi madencilik sahalarına sahip olan Whinstone, Kasım 2019’da Northern Bitcoin ile birleşti. Akabinde, “Kuzey ABD’nin en büyük veri merkezi ve dünyanın en büyük Bitcoin madenciliği tesisi” olmak üzere 40 hektarı aşkın bir alana kuruldu.

Teksas küresel madencilik merkezi olma yolunda

Northern Bitcoin AG’nin yeni tesisi 300 megawatt kapasiteyle çalışacak. 2020 yılı sonunda kapasitenin 1 gigawatt’a ulaşması bekleniyor. Bu yeni tesis, Çinli Bitmain Technologies Ltd. tarafından işletilen ve Rockdale’deki eski Alcoa alüminyum döküm fabrikasında konuşlanan, dünyanın en büyük kripto madenciliği sitesi olarak kabul edilen yerdeki kapasitenin neredeyse üç katını aşacak. 2008’de kapanan Alcoa, 1950’lerde şehrin gelişmekte olan alüminyum endüstrisinin merkez üssünde yer alıyordu. 2018’in başında kapanan, hemen yakınındaki Sandow Elektrik Santrali ile birlikte ekonomik büyümenin önemli itici güçlerinden biriydi. Bloomberg Intelligence’da üst düzey stratejist olan Mike McGlone’a göre, yüksek ölçekteki kripto para madenciliği firmaları, özellikle rüzgar gibi ucuz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının bolluğu nedeniyle Teksas’ı tercih ediyorlar.

Rüzgar enerjisi, 2019’da Teksas’ın elektrik üretiminin yüzde 20’sinden fazlasını oluşturuyordu. BloombergNEF verilerine göre, bu yıl ilk kez kömürü geçmesi bekleniyor. Northern Bitcoin AG’nin yanı sıra Peter Thiel ve Digital Currency Group tarafından desteklenen ABD madencilik şirketi Layer1, Bitcoin madencilik operasyonları için güneş ve rüzgar enerjisi üretmek üzere West Texas ovalarında bir güç alt istasyonu kurmayı planlıyor.

“Bitcoin daha fazla kurumsal yatırımcıyı cezbediyor. Sınırlı arz ve kitlesel adaptasyon özellikleri ile Bitcoin, bu yarışı kazanıyor.”

XRP’nin 2016 yılında Asya finans piyasalarında kullanımını teşvik etmek için kurulan ortak girişim SBI Ripple Asia’nın bir parçası olarak çalışmaya devam ettiğini de hatırlatalım.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.