Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,631.40
-952.32
Ethereum
$3,133.90
-40.35
Litecoin
$83.17
-1.67
DigitalCash
$30.29
-0.34
Monero
$118.85
-1.7
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.18
-0.66
Dogecoin
$0.15
-0

Peter Schiff’in Bitcoin Kinayesine Binance CEO’su CZ Sessiz Kalmadı

0 386

Peter Schiff’in Bitcoin Kinayesine Binance CEO’su CZ Sessiz Kalmadı .

Altın yatırımcısı Peter Schiff’in Bitcoin ile dalga geçen mesajına Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao’dan kinayeli cevap geldi.

Altın yatırımcısı Peter Schiff yine Bitcoin (BTC) karşıtı açıklamalarıyla internet gündemine oturdu. Bitcoin’in geleneksel piyasalardan ayrıştığı söylentilerini tiye alan açıklamasında Schiff, en ünlü kripto para biriminin değer kazanamamasını eleştirdi.

26 Mart tarihinde Twitter üzerinden mesaj gönderen Peter Schiff, diğer varlıklar değer kazanırken “piyasadan pozitif ayrıştığı söylenen” Bitcoin’in değer kazanamadığına atıfta bulundu. Schiff şöyle yazdı:

“Tebrikler Bitcoin sahipleri. Görünen o ki, Bitcoin gerçekten de piyasalarla kolerasyonu bulunmayan tek varlık statüsünü sürdürüyor. Bitcoin dışındaki tüm varlık sınıfları değer kazandı.”

CZ: “Sistemimiz şifreni unutmaz. Güven bana”

Bitcoin hakkında eleştirel açıklamalarıyla tanınan Peter Shiff’in mesajı kısa sürede binlerce yorum aldı. Mesaj atına yorum bırakan isimlerin arasında Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao da vardı.

Peter Schiff’e iki kez cevap yollayan CZ, ilkinde Binance.com ana sayfasını kullanmayı öğrenmesini tavsiye etti. Schiff’in, “sadece Bitcoin değer kazanamadı” dediği sürece dair ekran görüntüsü paylaşan CZ, Bitcoin’in değerlendiğini ispatlatmaya çalıştı.

Kısa süre sonra bir kez daha mesaj gönderen Zhao, bu kez Peter Schiff’in meşhur şifre unutma haberine gönderme yaptı. Hatırlanacağı üzere, kripto para birimlerine kuşkuyla yaklaşan Peter Schiff, dijital cüzdanının şifresi ile PIN’ini karıştırdığı için Bitcoin’lerine erişemediğini itiraf etmişti.

CZ, şifre unutma konusunu gündeme getirirken şunu söyledi:

“Ayrıca sistemimiz şifreni de ‘unutmuyor’. Güven bana”

Schiff bu tip fırsatları kaçırmıyor

Bitcoin sahiplerini küçümseyici açıklamalarda bulunan, “elinizde avucunuzda ne kadar Bitcoin varsa satın” diyen Peter Schiff, 12-13 Mart tarihlerinde Bitcoin’in aşırı değer kaybettiği süreçte de fırsattan istifade etmişti. Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, “Bitcoin 7 bin dolar altına çökerken, elinde BTC tutanlar ‘2020 fiyatı hala geçen yıldan yüksek’ avuntusu içinde olamayacak” ifadelerini kullanmıştı.

“Bu balon hava kaçırmaya devam etse de, körü körüne Bitcoin’e inananlar BTC fiyatı için her zaman kıyaslama yapacak daha düşük bir değeri geçmişten bulup getirecekler.”

Ünlü altın yatırımcısı Schiff, “Sadece aptallar altın yerine Bitcoin’i seçer” diyerek yine gündeme oturmuştu. Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, “Altın, bu yıl içerisinde şimdiye kadar yüzde 7 değer kazanırken Bitcoin yüzde 3 değer kaybetti. Altın, bu yılın en yüksek seviyesinden yalnızca yüzde 2 gerideyken Bitcoin yüzde 35 geride!” vurgusunu yapmıştı.

Diğer taraftan, tüm zamanların en yüksek piyasa çöküşünü doğru tahmin etmesiyle ünlü deneyimli trader Peter Brandt de, 12 Mart tarihinde Corona virüs nedeniyle Bitcoin için gözlemleyeceği yeni “dip” noktası hakkında kimsenin duymak istemediği bir tweet atmıştı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.