Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,467.55
-1098.2
Ethereum
$3,553.63
-54.35
Litecoin
$104.25
+8.94
DigitalCash
$39.98
+1.66
Monero
$135.29
-0.63
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$34.28
+1.61
Dogecoin
$0.22
-0

Nasdaq’ta listelenen kripto şirketi , kripto borsasını satıyor

0 312

Nasdaq’ta listelenen kripto şirketi , kripto borsasını satıyor .

Nasdaq’ta listelenen ABD’li kripto şirketi Riot Blockchain, yarılanma öncesi Bitcoin (BTC) madenciliğine odaklanmak için borsasını satmayı planlıyor. Riot, 20 Şubat tarihli resmi duyuruya göre 2020 yılı için güncellenmiş stratejik öncelikleri kapsamında kripto para madenciliğine odaklanmak için ABD merkezli dijital para borsasını daha fazla geliştirmeme kararı aldı. Duyurunun ardından şirketin hisseleri yüzde 5 düşerek 1,40 dolara geriledi. Sektör uzmanları, Bitcoin blockchain ağındaki blok ödüllerini azaltacak Mayıs 2020 Bitcoin yarılanmasının fiyata olası etkileri konusunda görüş ayrılığı yaşıyor. Dev kripto borsa Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, madencilerin tek bir Bitcoin’i üretmek için iki kat zaman harcamaları gerekeceğinden dolayı fiyatın önemli ölçüde artacağını ileri sürdü.

Yasal düzenlemeler de bir sebep

RiotX olarak bilinen kripto borsa, 2019’un ikinci çeyreğinde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvurmasının ardından faaliyete başladı. Riot, henüz yeni başlatılan borsayı kapatmalarına birkaç faktörün sebep olduğunu, bunlardan birinin de ”gelişen yasal çevre” olduğunu belirtti:

“Riot, RiotX’i kapatma kararı alırken birkaç faktörü göz önünde bulundurdu; bunların arasında yasal çevre, siber güvenlik riskleri ve ABD merkezli kripto para borsalarının karşılaştığı mevcut rekabetçi manzara yer alıyor. Riot, RiotX ile ilişkili sınırlı varlıkları şirketin ve hissedarların çıkarlarına uygun bir şekilde dağıtma yollarını arıyor.”

Riot Blockchain, 2017’den beri kripto madencilik faaliyetleriyle ilgileniyor ve blockchain teknolojilerine yatırım yapıyor. Bitcoin, Bitcoin Cash (BCH) ve Litecoin (LTC) gibi büyük kripto paralar için madencilik tesisleri sunan Riot, Bitcoin madenciliğine odaklanmak istediğini belirterek Bitcoin’e olan güveninin arttığını ortaya koydu. Aslen bir biyoteknoloji şirketi olan Riot Blockchain, 2017 yılında ismine ”blockchain” kelimesini dahil etti ve hisseleri 8 dolardan 40 dolara fırladı. Riot, bunun ardından 2018 yılında SEC’nin dikkatini çekmeye başladı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.