Mesajlaşma şirketi Line nisan ayında token çıkarıyor

Mesajlaşma devi Line’ın kripto para iştiraki LVC Corporation, nisan ayı itibarıyla tescilli kripto para birimi Link ile Japonya’da ticaret işlemlerine başlayacak. 03 Şubat tarihinde yayımlanan basın bir açıklamasına göre LVC, yeni para birimi Link’in Japonya’da yerel kripto para borsası olan BitMax’ta kullanıma açılması için bir sistem geliştiriyor. Line, Ekim 2018’in ortalarında uluslararası kripto para borsalarından BitBox üzerinde Link alım satım işlemlerini başlattı. Diğer ülkelere kıyasla Japonya’da daha katı olan kripto para düzenlemeleri nedeniyle LVC, BitMax kripto para borsasında işlemlere başlatmadan önce, Eylül 2019’da yerel finansal düzenleyicilerden lisans almak için beklemek durumunda kaldı. Resmi web sitesine göre Link sahipleri, pek çok hizmete ve merkezi olmayan uygulamaya (DApp) erişebilecekler.

Mesajlaşma uygulamaları ve kripto para birimleri

Line şu anda kendi kripto para ekosistemini kurmaya çalışan tek sosyal uygulama değil. Kik, Telegram, Whatsapp ve sosyal medya devi Facebook da kendi ekosistemlerini kurmak için çalışıyor. Öte yandan hem Kik hem de Telegram, ABD vatandaşlarına yasal olmayan biçimde menkul kıymet sattıkları iddiasıyla ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yasal savaş halindeler. Kik geçtiğimiz günlerde SEC ile sürmekte olan davasının duruşma tarihi için bigi talep etti. Diğer taraftan SEC, Telegram’a karşı devam eden davasında elini daha güçlü hale getirdi.

Facebook’un stablecoin’i Libra ise düzenleyicilerden onay alamadı. Şu an için Libra, güneş ışığını görmeye hasret olsa Facebook’un geleneksel para birimlerine küresel ve dijital bir alternatif sunma fikri, pek çok farklı çevre tarafından destek buldu ve konu hakkında insanları düşünmeye teşvik etti. Facebook’un Libra para birimi üzerinden gerçekleştirdikleri tartışmada, dünyanın standart para birimi olarak kabul edilen ABD dolarını yeniden gözden geçirme fikrini savundular.