Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,245.01
+550.14
Ethereum
$3,562.26
+47.89
Litecoin
$94.18
-1.61
DigitalCash
$38.84
+0.84
Monero
$136.71
-0.99
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.28
+0.16
Dogecoin
$0.21
+0.02

MenaPay Ünlü Kripto Para Borsasıyla El Sıkıştı

0 243

MenaPay Ünlü Kripto Para Borsasıyla El Sıkıştı

Blockchain tabanlı ödeme uygulaması MenaPay, küresel ölçekte büyüme planları yapan kripto para borsası MXC Global ile anlaştı.31 Temmuz tarihinde paylaşılan basın bildirisine göre, farklı para birimlerinin kullanımını kolaylaştırmak adına MXC Global ve MenaPay iş birliği anlaşması yaptı.

MXC Global, Türkiye ve İslam coğrafyasındaki pazarlara MenaPay aracılığıyla açılmayı planladığını belirtti. Yapılan açıklamada MenaPay’in, İslami Finans kurallarına uygun olarak MENA bölgesinde kullanılan blockchain tabanlı banka dışı mobil ödeme çözümü olması nedeniyle tercih edildiği söyleniyor.

Açıklamada Türkiye’nin; ABD ve Japonya’dan sonra dünyada en çok kripto para ticareti yapılan üçüncü ülke olduğu da vurgulanıyor.

Türkiye’de Bitcoin işlem hacmi arttı

Paylaşılan bildiride, 2018 yılında Türk lirasının sert düşüşü ve Bitcoin’in kasım ayındaki yüzde 36,98’lik değer kaybına rağmen Türkiye’deki Bitcoin ticaret hacminin aylık bazda yüzde 37 oranında artış gösterdiğinin altı çizildi. Ing Bank’ın yaptığı bir araştırmayı kaynak gösteren yazıda, Türkiye’de yaşayanların yüzde 18’inde kripto para bulunduğu öne sürüldü. Bu oranın Avrupa’da ortalama yüzde 9 olduğu vurgulandı.Coinhills verilerine göre, 17 Temmuz tarihi itibarıyla Türk lirasıyla yapılan Bitcoin ticaret hacminin yaklaşık 49,13 milyon dolar değerinde olduğu belirtilirken, ABD doları, Japon yeni ve avronun ardından geldiği söyleniyor.

Blockchain Türkiye Platformuna katılmışlardı

Platformlarında Türkçe seçeneğinin 2019 yılından itibaren kullanıma sunulduğunu aktaran MXC Global ekibi, 17 Mart 2020 itibarıyla Blockchain Türkiye Platformuna (BCTR) katıldıklarını da hatırlatıyorlar.MXC Group Başkan Yardımcısı Henry Wu konu hakkında yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“MenaPay ile olan iş birliğimiz, MXC Global’in Türkiye’deki yerel pazarı genişletmesine ve kullanıcılara daha kullanışlı fiat para işlemleri ve diğer birçok hizmeti kolayca sunmasına yardımcı olabilir.”

MenaPay CEO’su Çağla Gül Şenkardeş ise şu vurguyu yaptı:

“[…] Özellikle ülkemizde ve MENA bölgesinde kullanıcılarımızdan gelen talepler doğrultusunda, kripto para yerine direkt fiat para birimleri ile borsa hesaplarına hızlı bir şekilde yükleme yapabilmeleri için geliştirdiğimiz sistemi farklı sektörlerde de iş ortaklarımıza sunuyoruz.”

Blockchain tabanlı ödeme sistemi

MenaPay’i “MENA Bölgesi olarak anılan Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın blockchain tabanlı ilk mobil ödeme sistemi” olarak tanımlayan şirket CEO’su Çağla Gül Şenkardeş, sundukları hizmeti şöyle tanımlamıştı:

“18 ülkede 400 milyondan fazla insan için nakit ve geleneksel bankacılık araçlarına alternatif olarak blockchain tabanlı banka bağımsız bir ödeme deneyimi sunuyoruz.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.