Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,052.77
-2311.25
Ethereum
$3,139.79
-114.27
Litecoin
$83.11
-4.36
DigitalCash
$29.93
-1.78
Monero
$118.43
-2.13
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.16
-1.82
Dogecoin
$0.15
-0.01

MAS; Ripple, ve Bazı Borsaların Geçici Lisansla Hizmet Verdiğini İddaa ediyor

0 282

MAS; Ripple, ve Bazı Borsaların Geçici Lisansla Hizmet Verdiğini İddaa ediyor .

MAS tarafından yayımlanan yeni ödeme hizmetleri yasaları kapsamında Ripple, Coinbase ve Binance’in geçici muafiyetten yararlandığı ortaya çıktı. Singapur yakın zaman önce, özel kripto para birimi mevzuatını (Ödeme Hizmetleri Yasası – PSA) kabul ederken Ripple, Coinbase ve Binance gibi bazı kripto para firmalarının yıl başından beri yasadan muaf olduğu ortaya çıktı. Ülkenin merkez bankası ve büyük finansal düzenleyici otorite olan Singapur Parasal Otoritesi (MAS), bir dizi büyük ödeme hizmetinin PSA kapsamında finansal lisans sahibi olmasını muaf tuttu. 27 Mart tarihinde yayımlanan açıklamaya göre, kote edilen şirketlerin sınırlı bir süre için PSA lisansı almadan ödeme hizmetleri sunmaya devam etmelerine izin veriliyor.

Ripple, Coinbase ve Binance’e altı aylık muafiyet verildi

Ripple, Coinbase ve Binance gibi büyük kripto şirketlerinin yerel yan kuruluşları, Ocak 2020’den itibaren Singapur’da dijital ödeme token hizmeti verme konusunda resmi olarak yetkilendirildiler. MAS’a göre Ripple Labs Singapore, Coinbase Singapore ve Binance Asia Services, 28 Temmuz 2020’ye kadar PSA lisansı olmadan faaliyet gösterebiliyor. MAS, muafiyetin belirtilen süreden sonra veya işletmenin PSA kapsamında bir lisans başvurusu sunması durumunda sona ereceğini belirtti. Bazı kripto şirketlerine daha uzun bir muafiyet süresi tanındı.

Dünyanın en büyük Bitcoin (BTC) ödeme işlemcilerinden birinin yerel yan kuruluşu olan BitGo Singapore ve Winklevoss ikizlerinin liderliğindeki kripto borsası ve saklama hizmeti olan Gemini Trust Company’ye 12 aylık muafiyet verildi. MAS’ın bildirisine göre, şirketlerin 28 Ocak 2021 tarihine kadar mevduat hesabı, yurt içi para transferi ve sınır ötesi para transferi hizmetleri sunmasına izin veriliyor. Listedeki diğer kripto şirketleri arasında DRW Holdings’in kripto para ticaret birimi olan merkezi olmayan çevrim dışı kripto para satış ağı Pundi X ve Cumberland’ın kripto para borsası OKCoin yer alıyor. Singapur’daki bir dizi yerel kripto işletmesi, PSA’yı kripto ve blockchain ile ilgili yeni girişimleri çekecek yasal çerçeve oluşturma konusunda övüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.