Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,132.57
-498.71
Ethereum
$3,066.38
-36.87
Litecoin
$82.63
+1.21
DigitalCash
$29.97
+0.44
Monero
$118.62
+1.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.38
-0.02
Dogecoin
$0.16
0

Kripto Paralarımızı Solana Ağındaki Hack Gibi Olaylardan Nasıl Koruyabiliriz?

0 254

Solana ekosistemi, kısa bir süre önce 8.000’den fazla cüzdanı etkileyen büyük bir hack olayı yaşadı. Hackerlar, cüzdanlardan SOL ve USDC gibi birçok tokeni çalmayı başardı. Saldırının mali etkisinin hala belirsiz olmasına rağmen, on milyonlarca olduğu tahmin ediliyor. Saldırıda özellikle Phantom ve Slope cüzdanları büyük darbe aldı.

Solana Status’a göre, birkaç mühendis ve güvenlik uzmanı şirket, platformda neyin yanlış olduğunu bulmaya çalışıyor. Pek çok teori olmasına rağmen, bilgisayar korsanlığının nedeni konusunda bir fikir birliğine varılamadı.

Ancak uzmanlar, hack olayının tokenlerini donanım cüzdanlarında veya borsalarında saklayan hiç kimseyi etkilemeyeceği konusunda hemfikir görünüyor.

Solana’da ne yaşandı?

Ava Labs CEO’su ve kurucusu Emin Gün Sirer, hack’e rağmen işlemlerin düzgün bir şekilde imzalanmış gibi göründüğünü açıkladı. Bu tür bir hack, yalnızca bilgisayar korsanının kullanıcıların özel anahtarlarına erişimi varsa mümkündür. Popüler bir kripto etkileyicisi ve güvenlik denetçisi olan Foobar, hack’i “özel anahtar uzlaşması” olarak da açıkladı. Hem Sirer hem de Foobar, bilgisayar korsanlığına yol açabilecek bir tedarik zinciri saldırısından bahsetmekte. Tedarik zinciri saldırısı, kötü niyetli bir taraf, üçüncü taraf hizmetlerinin bir sistemi bozduğunda meydana gelmektedir. Ancak Sirer, herhangi bir hatalı rasgele sayı üreteci veya tarayıcıdan yararlanma olasılığını da dışladı.

Ava Labs’den Patrick O’Grady, sorunun potansiyel kullanılamazlıktan kaynaklanabileceğini açıkladı. Bu, bilgisayar korsanlarının bazı kullanıcıların özel anahtarlarına erişmesine izin vermektedir.

Bu gibi olaylardan nasıl korunabilirsiniz?

Çeşitli raporlara göre, saldırı yalnızca belirli cüzdanlara sahip kullanıcıları etkiledi. Varlıklarını borsalarda veya donanım cüzdanlarında saklayan kullanıcılar üzerinde hiçbir etkisi yok gibi görünüyor.

Bununla birlikte, yukarıdaki yöntemlerin her ikisinin de dezavantajları vardır. Merkezi borsalar genellikle varlıklarında özerklik eksikliğinden muzdariptir, çünkü borsa önceden haber vermeksizin para çekme işlemlerini durdurabilir. Öte yandan, donanım cüzdanları çok pahalı olabilir. Bu seçeneklerden herhangi birine erişim olmadan Foobar, cüzdanlarınızı tutan cihazı kapatarak herhangi bir hack olayına karşı kendinizi korumanızı önerdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.