Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,535.89
-323.07
Ethereum
$3,151.14
-20.52
Litecoin
$83.96
-1.71
DigitalCash
$30.75
-0.17
Monero
$120.22
-0.25
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.43
-0.62
Dogecoin
$0.15
-0

Kolluk kuvvetlerine darknet ve kripto para eğitimi veriliyor

0 396

Kolluk kuvvetlerine darknet ve kripto para eğitimi veriliyor .

Avrupa Güvenlik ve İş birliği Teşkilatı (AGİT), darknet üzerindeki suçla mücadele konusunda bir eğitim kursu düzenledi. Orta Asya ülkelerinden kolluk kuvvetlerine, uyuşturucuya bağlı suçlarla daha iyi mücadele etmek için darkweb ve kripto para birimlerinin nasıl çalıştığı öğretildi. Yapılan resmi duyuruda, eğitimin 21 Şubat’ta sona eren beş gün içinde yapıldığı ifade edildi. Özellikle “yeni psikoaktif maddeler” konusuna değinilirken, çeşitli etkileri taklit etmek üzere tasarlanmış yaygın sentetik ilaçlar üzerinde duruldu. Bilinmeyen geçmişleri ve özellikle şüpheli üretim uygulamaları nedeniyle bu tip maddeler daha tehlikeli olarak kabul ediliyorlar. Kazakistan, Almatı’da düzenlenen kursa Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Moğolistan’dan kolluk kuvvetleri katıldı.

Kursun bir parçası olarak katılımcılar, darkweb’in nasıl çalıştığını ve kripto para birimlerinin darkweb platformlarındaki uyuşturucuya bağlı suçlarda oynadığı rolü öğrendiler. Ayrıca, kötü amaçlı içeriğe sahip web sitelerinin yanı sıra anonimlik ve şifreleme temelleri belirleme teknikleri de öğretildi. Etkinlik; AGİT Stratejik Polis Müdahaleleri Birimi ve Orta Asya Bölgesel Bilgi ve Koordinasyon Merkezi (CARICC) tarafından organize edildi. CARICC Direktörü Rustam Aziz Miralizoda, bölge için uyuşturucuya bağlı tehdidin önemi hakkında şunları söyledi:

“Bu eğitim kursunun konusu Orta Asya için çok önemli. Bölgede yasa dışı uyuşturucu pazarında giderek daha fazla yeni ‘psikoaktif’ madde ortaya çıkıyor. Darkweb’in ve kripto para birimlerinin kötüye kullanılması, CARICC üye ülkelerinin yasa uygulayıcıları tarafından dikkate alınmalı.”

Kripto para birimlerinin suçta kullanımı

Suçlular hakkında yapılan birçok haberde, kripto para kullanıldığına dair vurgu yapılıyor. Uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan İrlandalı bir adamın sahip olduğu Bitcoin’lere (BTC) mahkeme tarafından el konuldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde bir vatandaş, ocak ayında BTC karşılığında uyuşturucu sattığı için suçlandı. Benzer bir vaka, ekim ayında bir ABD ordusu çevirmeni hakkında da bildirildi. Darknet piyasası kullanımı 2019’da yükselmeye devam etti. Şu anda tüm kripto para birimi işlemlerinin yüzde 0,08’ini temsil ediyor. Kripto para birimi kötüye kullanılabilse de, suçluları izlemek için kullanılabiliyorlar. Sözgelimi ABD’li çocuk pornografi çetesi, 2019 yılında blockchain analizi sayesinde çökertildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.