Raporlara göre , Japonya’daki Bitcoin ( BTC ) ve kripto para birimi borsaları, bu ilkbaharda marj ticareti konusunda önemli kısıtlamalarla karşılaşacak . Japonya’nın finans düzenleyicisi, Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) ve yerel İngilizce haber bülteni Japan Times’daki referans kaynakları, marj kaldıraçını toplam yatırımcı mevduatının iki katına sınırlama planlarını açıkladı. Hareket, geçtiğimiz yıl yerel borsa endüstrisinin kendi kendini düzenleyen bir organ aracılığıyla dayattığı tüccarların mevduatlarının dört katı sınırdan sonra geliyor. FSA kaynaklarına göre bunun nedeni, kripto para piyasalarındaki oynaklık dönemlerine karşı önlem almaktır.

Uygulama zaman diliminde Japan Times şunları ekledi:

“Yeni kural, ilkbaharda yürürlüğe girecek olan revize Finansal Araçlar ve Borsa Kanunu ile bağlantılı bir Bakanlar Kurulu emrine dahil edilecek.”

Yasanın yürürlüğe girmesinden hemen sonra kısıtlamaların geçerli olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

Değerli bir değiş tokuş

Marj ticareti, özellikle çok sayıda yatırımcı aynı anda uygulamaya girdiğinde, kazanma veya kayıpların potansiyel büyüklüğü nedeniyle önemli ölçüde daha büyük piyasa hareketleri içerebilir. Ekim ayında veriler Japonya’da marj ticaretine açık ilginin tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu gösterdi. Borsalar en azından kısmen değişiklikleri tahmin ediyor gibi görünüyordu, bu arada Coincheck , Mart ayından itibaren kaldıraçlı ticareti tamamen durduracağını açıkladı . Japonya, izin verilen düzenlemeleri teşvik eden ve borsaları yakından izleyen kripto para birimi için dostane bir yetki alanı olmaya çalıştı. Aynı zamanda yetkililer , tüketiciler arasında bir merkez bankası dijital para birimi veya CBDC için herhangi bir talep görmediklerini söylediler.