Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,131.48
-2815.53
Ethereum
$3,079.22
-117.72
Litecoin
$78.43
-2.04
DigitalCash
$27.76
-2.04
Monero
$117.72
-6.34
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$25.98
-1.23
Dogecoin
$0.16
-0

Japon Hükümet Yetkilisinden Acil Dijital Para Çağrısı

0 510

Japon Hükümet Yetkilisinden Acil Dijital Para Çağrısı

Japon bürokrat, ülkenin resmi dijital para birimi için acilen harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Corona virüs salgınının neden olduğu finansal çalkantının ortasında bile ülkeler, merkez bankası tarafından geliştirilecek dijital para biriminin (CBDC) kabul edilmesini düşünmeye devam ediyor. Temsilciler Meclisi Üyesi ve Maliye Bakanlığındaki eski bir yetkili olan Liberal Demokrat Parti (LDP) üyesi Kozo Yamamoto, Japonya’nın CBDC konusunda hızlı bir şekilde uygulamaya geçmesi gerektiğini savundu.

Dijital yeni fiat para birimi ile dengeleme

“Abenomics”in arkasındaki önemli bir figür olan Yamamoto, paranın üç geleneksel rolüne değindi – değişim aracı, değer deposu ve hesap birimi. Ona göre, Facebook gibi büyük şirketler token çıkarabilmeli ve “değişim aracı ve değer deposu” kontrolü sağlayabilmeli. Ancak, LDP üyesi “hesap birimi” kategorisinin hükümet tarafından kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Aksi takdirde Yamamoto, insanların geleneksel fiat para birimini unutacağını savundu.

“Ne olursa olsun paranın hesap birimi rolünü korumalıyız. Japonya dijital para birimi geliştirmezse ve insanlar diğer dijital para birimlerini kullanmayı sürdürürse, Japon yeni unutulur ve egemenliğini kaybeder.”

Yamamoto, dijital yenin diğer dijital para birimleri arasında bir tür köprü para birimi olarak hareket edebileceğine dikkat çekiyor. Google, Apple, Facebook ve Amazon (GAFA) kendi tokenlerini hayata geçirse de, kendi alanlarında kullanılacaklarını ve birlikte çalışabilirlik özelliğinin olmadığını söylüyor. CBDC’lerin bu boşluğu doldurabileceğini düşünüyor.

“Operatörler için tek para birimini kullanmak en kolay yöntemdir, ancak müşteriler için bu durum elverişsizdir.”

Japonya CBDC’yi hızlı bir şekilde benimsemeli

Geçen ay Reuters ile yaptığı röportajda Yamamoto, Japonya’nın “iki ila üç yıl içinde” kendi dijital para birimini oluşturması gerektiğini söyledi. Böyle bir hamle için mümkün olduğunca hızlı davranılması gerektiğini söyledi. Yamamoto, blockchain’in CBDC için kullanılmaması durumunda “anlamsız” olduğunu düşünüyor, çünkü paranın çalındığı zaman izlenebiliyor, belirli bir miktar paranın üzerindeki işlemler için KYC kontrolleri için uygulanabiliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.