Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,501.98
+732.08
Ethereum
$3,191.98
-3.06
Litecoin
$84.77
-0.53
DigitalCash
$31.52
-0.04
Monero
$120.45
+0.01
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$28.14
+0.13
Dogecoin
$0.16
-0

IRS Kripto Vergi Hesaplamalarında Üçüncü Taraf Yükleniciler ile Çalışacak

0 405

IRS Kripto Vergi Hesaplamalarında Üçüncü Taraf Yükleniciler ile Çalışacak.

ABD Milli Gelirler İdaresi (IRS), iddiaya göre kripto para kullanıcılarının işlemlerinin hesaplanmasına yardımcı olmak için üçüncü taraf yüklenicilere teklif gönderdi.  Kripto vergi yazılımı şirketi CryptoTrader.Tax, IRS’ten 12 Mayıs’ta bir iş bildirisi ile birlikte aldığını iddia ettiği mektubun detaylarını paylaştı.

CryptoTrader’ın bloguna yüklenen iş bildirisinde şöyle belirtildi:

“Milli Gelirler İdaresi, gelir görevlilerimize vergi mükelleflerinin sanal paraları içeren işlemlerinden elde ettikleri kazanç veya kayıpları hesaplamada yardımcı olmak için dış yükleniciler ile çalışacak.”

İş bildirinde IRS tarafından hizmet türlerine ilişkin detaylı bilgi de yer alıyor.

CryptoTrader.Tax, IRS ile sözleşme yapmayı düşünmediğini, müşterilerine vergi beyanı yükümlülükleri konusunda doğrudan hizmet vermeye devam edeceklerini açıkladı.

IRS hangi konuda yardıma ihtiyaç duyuyor?

IRS, kripto para kullanan vergi mükelleflerinin incelenmesini desteklemek için, kripto para işlemlerinden doğan kazanç ve kayıpları toplamak, değerlendirmek ve hesaplamak için hizmet sunan bir üçüncü taraf arıyor.

IRS, bu sürecin kimi durumlarda görece basit olduğunu fakat bazı durumlarda ise işlemlerin birden çok borsa ve dijital cüzdan arasında dağılmış olabileceğini söyledi.

IRS, kripto işlem verilerini ele alırken karşılaşılan bazı zorlukları şöyle açıkladı:

“Ondalık basamak kesinliği, çeşitli alan formatları ve dosya formatları gibi eşsiz gereklilikler nedeniyle sanal para verilerini toplamak ve analiz etmek iççin özel teknoloji ve altyapı gereklidir.”

IRS, veri yönetimi ve analizinin yanı sıra rapor hazırlama, veri uyuşmazlığı analizi, hata çözümü ve rapor inceleme konularında da yardım arıyor.

Yükleniciden aynı zamanda vergi mükellefi toplantılarına katılması ve IRS’e mahkeme hazırlıklarında yardımcı olması bekleniyor. Yükleniciler, verilerden elde edilen hesaplamaları açıklamak için mahkemelerde şahitlik yapabilecekler.

IRS, analiz ve hesaplamalara dahil edilecek verilerin şunları içerdiğini açıkladı:

“Halka açık zincir dahilinde veriler ve zincir dışı özel veriler; borsalar ve cüzdanlar yoluyla elde edilen API anahtarladı; çeşitli kaynaklardan CSV, Excel ve PDF dosyaları; vergi mükellefi tarafından sunulan dokümanlar; satıcıların elektronik sistemlerinden elde edilen veriler; yüklenici tarafından değerlendirme amacıyla edinilen ilgili veriler.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.