Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,629.33
+392.85
Ethereum
$3,255.98
+85.87
Litecoin
$87.02
+2.26
DigitalCash
$31.62
+0.3
Monero
$121.21
-1.01
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.03
+0.04
Dogecoin
$0.16
0

Icrypex CEO’su Gökalp İçer 2020 öngörülerini paylaştı

0 444

Icrypex CEO’su Gökalp İçer 2020 öngörülerini paylaştı .

Yerel kripto ekosistemi 2020 yılına güçlü bir başlangıç yaptı. Türkiye’de faaliyet gösteren kripto para borsaları, yeni yılı yorumladı. Icrypex CEO’su Gökalp İçer, 2019 yılıyla ilgili değerlendirmelerinin yanı sıra, 2020 sonu Bitcoin fiyat tahminini bizimle paylaştı.

2019 yılını kripto para açısından nasıl özetlersiniz? Bu yıl kripto alanında yaşanan en önemli gelişmeler sizce neydi? 

2019 yılı kripto paralar açısından bizce oldukça yoğun, volatil ve hızlı geçti. Hem fiyat dalgalanmaları ve 2019 başından sonuna kadar olan görece kademeli yükseliş, hem de blockchain teknolojisine dair yapılan yatırımlar, gelişmelerin sektördeki heyecanlı havayı pekiştirdiğini düşünüyoruz. Bizim açımızdan da ürünümüzü büyüttüğümüz, güvenliği artırdığımız ve verdiğimiz hizmet anlamında toplam kaliteyi ileri seviyeye taşıdığımız bir yıl oldu.

Kripto paraların temel analizinin oturmaya başladığını ve teknikle gayet uyumlu bir şekilde ilerlediğini gördüğümüz bir yıldı. Kuşkusuz Çin’de yapılan blockchain atılımları kripto para dünyasında da hareketlilik yarattı. Bu atılımın aynı zamanda bölgesel olarak pozitif yayılmalarını gördük.

Ortadoğu, Asya ve Kafkaslar’da ciddi atılımlar gerçekleştirildi. Kendi adımıza konuşmak gerekirse, bu durum yeni atılımlar yapmamızın da önünü açtı. Gelişmeler yaşandıkça sektör açıklarını görüyor ve bu doğrultuda adımlar atıyoruz.

Sizce 2020 yılında kripto para ve Bitcoin için en önemli başlıklar veya projeler neler olacak? 

Ethereum Casper güncellemesiyle birlikte Pow’dan PoS’a geçiş sağlanacak. Ethereum daha ölçeklenebilir ve hızlı bir sistemle karşımıza çıkacak. Geçişin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi ile Ethereum’da ve ERC tabanlı ürünlerde olumlu bir dönemin yaşanacağını düşünüyoruz.

Bitcoin’de 210 bin blokta bir gerçekleşen halving süreci ise bir başka dikkat çekici ve çok konuşulan başlık. Zorluk derecesinin artmasının Bitcoin’in ve Bitcoin türevi ürünlerin gündemi meşgul etmesine yol açacak. Arz-talep dengesi de etkilenecek ve bu durumun hareketlilik ile birlikte piyasayı destekleyeceğini düşünüyoruz.

Bunun dışında kripto paralardaki hız ve madencilik sorunlarını çözebilen altcoin’ler daha öne çıkar hale gelecek. Monero ve IOTA şu an bu beklentiyi karşılayabilecek coin’ler arasında.

Kripto veya blockchain haricinde hangi konu başlıklarını takip ediyorsunuz? 2020 için değerlendirmeniz var mıdır?

Dünya üzerinde yaşanan siyasi gelişmeler elbette etkili ve takip edilmesi gereken konular arasında. Siyasi gelişmeleri her yatırımcı kadar, finansal boyutta değerlendirmek adına takip ediyoruz. Ancak, ayrıştırıcı olarak içinde bulunduğumuz sektör kapsamında kuantum bilgisayara ve bu alanda yapılan gelişmelere ilgi duyuyoruz.

2020’de nasıl bir süreçle karşılaşılır bilinmez, ancak önümüzdeki yıllar içerisinde bilimsel anlamda ciddi adımların atılacağını düşünüyoruz. Yapay zeka, nesnelerin interneti ve blockchain alanında oluşan her gelişme ayrıca yakın takibimizde. 2020’de, nesnelerin interneti ile konvansiyonel finans piyasasının daha çok blockchain teknolojisine entegre olmasını bekliyoruz. Biz de bu teknolojileri kendi sistemimize adapte etmek için çalışmanın bir parçası olma yolunda adımlar atıyoruz.

Kuantum bilgisayarlar sadece blockchain için değil genel olarak kriptografi üzerinde bir tehdit oluşturuyor, doğru. Ancak teknolojik evrimin mutasyona uğrayarak hızlanacağını düşünüyoruz.

BTC fiyatı için 2020 sonuna yönelik max ve min öngörülerinizi ve sebeplerini paylaşır mısınız?

Teknik ve temel verileri incelediğimizde, Bitcoin’de yıl sonuna doğru 20.000 USD’lik bir fiyatlamanın mümkün olabileceğini düşünüyoruz. Özellikle yaz aylarına doğru bir artış meydana gelebilir. Bunda hem halving’in hem de zaman serisi analizine göre araştırdığımız mevsimsellik etkisinin payı olabilir.

Bahsedilen sürecin dışında, satış baskısının artması durumunda fiyatın, yatırım çevrelerince korkulan fiyatlama olan 3K USD’lere gelmeyeceğini ve en fazla 5K USD’ye kadar bir düşüş olabileceğini öngörüyoruz.

Bitcoin haricinde hangi kripto paraları takip ediyorsunuz? 

Teknolojisi ana blockchain sorunlarını çözen para birimlerinin yıldızı parlayacak. ETH – PoS, EOS, IOTA gibi. Kapalı devre para birimlerinin sektöre katkısının sınırlı kalacağını düşünüyoruz. 2020’de mutlaka regülatif adımlar atılacak.

Dinamik ve eski usul sorunlara çözüm bulabilen teknolojik sistemler de bizleri heyecanlandırıyor. Bu sebeple özellikle Ethereum’un PoS’a geçiş sürecini yakından takip ediyoruz. Facebook’un Libra projesi ise bir başka heyecan verici projelerden. Bu projenin hem kripto paraları etkileyen önemini hem de farklı gelişmelerde itici güç olduğunu gördük.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.