Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,161.96
-2584.7
Ethereum
$3,148.52
-108.88
Litecoin
$83.84
-2.7
DigitalCash
$29.99
-1.79
Monero
$118.28
-3.45
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.16
-2.03
Dogecoin
$0.15
-0.01

Fincen Direktörü Kripto Para Sektörüne Sıcak Bakıyor

0 284

Fincen Direktörü Kripto Para Sektörüne Sıcak Bakıyor .

Mali Suçlar İcra Ağı ( FinCEN ) yöneticisi, kripto para birimi sektörünün, kurumun para iletim hizmetleri konusundaki düzenlemelerine uygun olmaya başladığını söyledi. Bir de konuşmasında 10 Aralık’ta Amerikan Bankacılar Birliği / Amerikan Barolar Birliği Mali Suçlar Uygulama Konferansı’nda teslim Kenneth A. Blanco FinCEN en iddia May 2019 rehberlik kripto alan kendi gözetimi üzerinde işaretlenmiş ve pozitif bir etkiye sahip oldu. Mayıs ayında, FinCEN kripto endüstrisi için para hizmetleri işletmeleri (MSB’ler) ile ilgili düzenlemelerinin kripto endüstrisindeki belirli iş modellerine nasıl uygulandığını ve Amerika Birleşik Devletleri Banka Gizlilik Yasası uyarınca belirli yükümlülükleri yerine getirdiğini açıklayan bir kılavuz yayınladı. 

Yeni dolandırıcılık kripto’yu hedef alıyor

Raporların içeriği ile ilgili olarak Blanco, ajansın, muhtemelen Venezüella’lı eşler arası eşanjörleri olan muhtemelen kayıt dışı, denizaşırı MSB’leri belirleyen borsalardan yapılan değişikliklerde bir artış gözlemlediğini belirtti. Ayrıca, karanlık ağ pazarlarına bağlı cüzdanlarla kripto işlemleri yapan müşterilerin yanı sıra dolandırıcılık mağdurlarının – özellikle yaşlılar da dahil olmak üzere acemi kripto kullanıcılarının karakteristiği gibi görünen faaliyetlerin rapor edilmesinde bir artış olmuştur. Blanco, henüz ajansın rehberliğine uymayan işletmelere hitap ederek sözlerini kapattı:

“Tüm finansal kurumların kendilerine bu tür şüpheli eylemleri rapor edip etmediklerini sormalarının önemli olduğunu düşünüyorum. Cevap hayırsa, kurumlarının kripto para birimine maruz kalıp maruz kalmadığını yeniden değerlendirmeleri gerekir. ”

Blanco’nın konuşması, bu Ağustos ayındaki bir konuşma sırasında FinCEN’in SAR’larda bir artış olduğunu gördüğü ve ayın 1,500’sünü aşan bir artış gördüğünü açıkladığında belirttiği ısrarlı bir eğilimi doğruladı .  Aynı ay, durum tespiti yapacaklarını ve raporlama yükümlülüklerini yerine getireceklerini dikkate almak için doğrudan kripto ödemeleri yapan casinolara başvurduBu sonbaharda, ABD Temsilciler Meclisi , FinCEN Müdürünün ajans içinde blok zincirleme de dahil olmak üzere yeni teknolojilerin kullanımı üzerine bir çalışma yürütmesini gerektiren bir tasarıyı geçti .

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.