Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,303.08
-491.96
Ethereum
$3,556.51
-17.31
Litecoin
$102.56
+7.3
DigitalCash
$40.13
+1.69
Monero
$135.03
-2.11
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$34.78
+2.55
Dogecoin
$0.21
-0

Eski CEO Baş Ağrıtıyor: Overstock’a Dava Açıldı

0 440

Eski CEO Baş Ağrıtıyor: Overstock’a Dava Açıldı .

Çevrimiçi mağaza Overstock, hissedar John Murphy’nin eski CEO Patrick Byrne’ın şirketten aniden ayrılması ve 90 milyon dolar değerinde hissesini elden çıkarması nedeniyle açtığı dava ile karşı karşıya. Çevrimiçi mağaza Overstock, hissedar John Murphy’nin eski CEO Patrick Byrne’ın şirketten aniden ayrılması ve 90 milyon dolar değerinde hissesini elden çıkarması nedeniyle açtığı dava ile karşı karşıya. Murphy, Law360’nin 11 Mart tarihli haberine göre Delaware Genel Şirket Yasası Kısım 220 altında Overstrock yöneticilerinin Byrne’ın eylemlerinden sorumlu olup olmadığının araştırılması için kayıtları talep ediyor. Dava dilekçesinde şöyle belirtiliyor:

“Davacı, ‘sıkışmaya’ ve bunun sonucunda Byrne’ın şirketten aniden ayrılıp 90 milyon dolardan fazla değere sahip hisselerini satmasına yol açan durumda Byrne’ın ve yönetim kurulunun rolünün araştırılması için şirket kayıtlarını talep ediyor.”

Patrick Byrne hisselerini satıp Endonezya’ya kaçtı

Patrick Byrne, Ağustos 2019’da CEO görevinden beklenmedik bir şekilde istifa etti. Byrne, 18 Eylül 2019’da tüm Overstock hisselerini sattığını açıkladı. 90 milyon dolar değerindeki 5 milyon hisse, toplam OSTK hisselerinin yüzde 13’üne denk geliyor. Byrne, kısa bir süre sonra Endonezya’da olduğunu duyurdu ve ülkenin ABD ile suçlu değişim programı olmadığına vurgu yaptı. Byrne, hisse senedi satışından elde ettiği parayı altına, gümüşe ve kriptoya yatıracağını belirtti.

Overstock yöneticileri Byrne’a yardım etmekle suçlandı

Byrne, davada hisselerini satarken ve ülkeden kaçarken uygun olmayan ve muhtemelen yasa dışı faaliyetlerde bulunmak ile suçlanıyor. Davada Overstock yönetim kurulunun da Byrne’ı eylemlerinde desteklediği iddia ediliyor. Murphy, Byrne’ın ”açıkça belli olan ruhsal sıkıntılarının” da Overstock’un itibarına zarar verdiğini ve şirketin piyasa değerini düşürdüğünü ileri sürdü. Davada Overstock’un menkul kıymet token’ı borsası Tzero ile ilgili belgeler de talep edildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.