Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,305.05
-237.11
Ethereum
$3,207.72
+16.58
Litecoin
$85.20
-1.08
DigitalCash
$31.61
-0.17
Monero
$122.63
-0.16
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.26
-0.13
Dogecoin
$0.16
-0

Edge Cryptojacking saldırılarına karşı koruma sağlayacak

0 476

Edge Cryptojacking saldırılarına karşı koruma sağlayacak .

Bilgi teknolojileri devi Microsoft’un web tarayıcısı Edge, bundan böyle cryptojacking uygulamalarını engelliyor. Web tarayıcısının en son sürümünde, kötü amaçlı ve yasa dışı kripto para madenciliği yazılımlarını engelleyebilecek yeni bir PUA (Potentially Unwanted Apps – Potansiyel Olarak İstenmeyen Uygulamalar) özelliği eklendiği belirtildi. Microsoft’un, Edge kullanıcılarını yasa dışı kripto para madencilik programlarından korumaya odaklı bir hamlesinin olup olmadığı sorulduğunda, “bunun özellikle odaklanılması gereken bir konu olduğu” cevabını verdi. Cryptojacking yöntemi, kripto para sektöründe günbegün artan bir güvenliği konusu olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni siber güvenlik özelliği

Cryptojacking, internete bağlı cihaz kullanıcılarının bilgileri dışında yasa dışı madencilik mağduru oldukları bir uygulama tipi. Bu virüsün bulaştığı donanım, kendi kendine madencilik işlemi yapar. Bu saldırıya maruz kalan cihazların bataryası çok kısa sürede boşalır. Microsoft’un baş ürün yöneticilerinden Amitai Rottem, 30 Ocak’ta yeni özelliğe işaret eden bir tweet göndermişti. Teknoloji devinin web platformunda program yöneticisi olan Eric Lawrence, bu özelliğin PUA içeren indirme işlemlerini engellediğini açıkladı. Microsoft, uzun süredir uygulanan Microsoft Edge Tracking Protection özelliğinin standart biçimde kripto para madencilik yazılımlarını da engellediğini belirtti. Microsoft’un Aralık 2019 başında yayımladığı bir blog yazısında şu ifadeler yer alıyordu:

“İşlem izleme ve engelleme özelliği etkinleştirildiğinde, Disconnect’in izleme koruma listesinde yer alan parmak izi veya kripto para kategorilerine dahil olan siteler için depolama ve kaynak erişiminin her zaman engelleyeceğini belirtmek gerekir.”

Dünya çapındaki yetkililer, cryptojacking saldırıları yaygınlaştıkça daha ciddi önlemler almaya özen gösteriyorlar. Ocak ayı başında Interpol, Güneydoğu Asya’da MikroTik yönlendiricilerini etkileyen cryptojacking işlemlerini azaltmak için siber güvenlik firması Trend Micro ile iş birliği yaparken, Ağustos 2019’da Fransız polisi, bazı kullanıcıların makinelerinde Monero madenciliği yazılımı çalıştıran büyük bir botnet’i kapattı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.