Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,781.40
-707.09
Ethereum
$3,129.01
-26.46
Litecoin
$87.65
+3.88
DigitalCash
$30.22
-0.32
Monero
$120.35
+0.37
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.12
+0.68
Dogecoin
$0.15
-0

Dijital Dönüşüm Ofisi’nden Kripto Paralar Hakkında Son Dakika Uyarıları

0 560

Ülkemizde kripto paraların yasal zemini hakkında çalışmalar son hızla devam ederken bir haber de Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden geldi. Yapılan duyurularda kripto paraların bilinçli bir şekilde kullanılması gerektiğine dikkat çekilmiş durumda. Aksi bir taktirde yatırımcıların büyük maddi kayıplara uğrayabilecekleri de belirtiliyor.

Kripto Paralar Nasıl Saklanmalı?

Kripto paraların saklanması hususunun da oldukça önemli olduğunu belirten yetkililer kripto paraların nasıl saklanması gerektiğine değindi. Bunun için günümüzde sıcak ve soğuk cüzdan kavramları olduğu biliniyor. Sıcak cüzdanlar doğrudan internete bağlı uygulama veya siteler olurken soğuk cüzdanlar ise internete doğrudan bağlanmayan ve genelde taşınabilir olan sistemlere verilen isimdir. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi de kripto paraların saklanması noktasına odaklanarak “Gerçek paraları saklamak için sıcak ve soğuk cüzdanlar değil, ülkelerin güvenli kabul ettikleri resmi banka hesapları kullanılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan açıklamalarda özellikle de son kısım oldukça dikkat çekti. Burada resmi banka hesaplarında kripto para saklama konusuna değinen yetkililerin verdiği ipuçlarına göre ilerleyen dönemde bununla ilgili bir düzenlemenin gelebileceği konuşulmaya başlandı. Yani bir süre sonra bankaların da dijital para saklama hizmeti verdiğini görmemiz mümkün olabilir gibi görünüyor.

Başarılı Trader Etherum’u Tahtından Edebilecek Altcoin’i Açıkladı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.