Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$67,131.25
+1043.13
Ethereum
$3,260.17
+74.86
Litecoin
$85.22
+0.51
DigitalCash
$31.55
+0.34
Monero
$123.43
+2.72
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$28.42
+0.24
Dogecoin
$0.16
0

CoinShares CSO’su Meltem Demirörs Açıklamalar yaptı

0 530

CoinShares CSO’su Meltem Demirörs Açıklamalar yaptı .

CoinShares CSO’su Meltem Demirörs ile blockchain ve kripto para sektörleri hakkında kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Meltem Demirörs, birden fazla alanda uzmanlık sahibi bir isim. Kripto para dünyasında adından sıklıkla söz ettiren Demirörs, Digital Currency Group (Dijital Para Grubu) başkan yardımcılığı, Dünya Ekonomik Forumu Blockchain Konseyi üyeliği, MIT Medya Laboratuarı danışmanlığı yapmasının yanı sıra Oxford Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Kripto camiasının tanıdık ismi Jill Carlson ile bir de podcast düzenliyor. Bugünlerde Demirörs, genellikle profesyonel yatırımcılar için finansal ürünler ve hizmetler sunan dijital varlık yönetimi şirketi olan CoinShares’in Baş Strateji Sorumlusu olarak karşımıza çıkıyor. Kendisi aynı zamanda bir yatırımcı. Yeni nesil teknoloji blockchain ve kripto para birimi alanlarında çalışan Ocean Protocol ve Shyft Network gibi FinTech girişimlerine danışmanlık yapıyor.

Kripto para öncesi neler yapıyordunuz? “Kripto para” ve “blockchain” kelimelerini ilk nasıl duydunuz?

Petrol ve gaz sektöründe birleşme ve satın alma alanlarında ve kurumsal finans firmalarında çalıştım. 2012’de Bitcoin’i duydum. Haftada 100 saat çalışan, yılda 250 gün seyahat eden bir kurumsal danışman olarak Bitcoin’in meşhur tavşan deliğinden aşağı girdim. Kendimi hiçbir zaman gerçekten politik bir insan olarak görmemiştim, ama ilk dönemlerde Bitcoin topluluğunun ideolojisi benimle yankı buldu.

2015 yılında Digital Currency Group’a nasıl katıldınız?

Yüksek lisans yapıyordum ve Amerika’ya geri dönmek istemediğime karar vermiştim. Akademik kariyerimi tamamlarken Boston’da FinTech alanındaki girişimlerle birlikte çalışıyordum. MIT FinTech Club’ın kurucu ortağı olan ve MIT Bitcoin Club’ı hayata geçiren Dan Elitzer, beni Digital Currency Group’u kurmak için Barry Silbert ile birlikte çalışan Ryan Selkis’le tanıştırdı.

İlginç bir fırsat gibi geldi ve vizyonunu beğendim. “Neden olmasın?” dedim. Profesyonel hayatımda hiçbir zaman gerçekten risk almamıştım. Asimetrik risk/ödül oranı bana ilginç geldi. Entelektüel olarak uyarıcı – elektronik tabloları analiz etmenin ve sermaye verimliliğini artırmanın yollarını bulmanın aksine – oldu benim için. Birçok açıdan beni içine çekti ve ben de eşikten adımımı attım.

Her zaman haylaz bir insan oldum – arkadaşlarım ve ailem benim eğlence ve oyun tutkumu gözlemleyen ilk kişilerdi. Çok uzun zamandır finans alanı duruldu, matlaştı, çok sıkıcı ve erişilemez hale geldi. Finans konusu birçok insana keyifsiz geliyor, ancak finansın kesinlikle büyüleyici olduğunu ve özellikle gençler açısından anlaşılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Amacım, bu yeni finansal ürün ve hizmet ekosistemini oluştururken macera ve samimiyet ruhunu sürdürmeye devam etmek.

ABD hala insanların şirket kurmak istediği bir yer, ancak girişimciler ve yeni nesil projeleri olanlar için inanılmaz derecede rekabetçi bir hal aldı. Düzenleyiciler, kazanan veya kaybedenlerle ilgilenmiyorlar. Çin, dijital renminbi (ve fintech hamleleri) konusunda ilerleme kaydediyor ve ciddi adımlar atıyor olsa da, Çin’de hiçbir olgunun hükümetin izni olmadan gerçekleşmediğini hatırlamak önemli. Çok farklı bir ortam ve çok farklı bir kültür – hem avantajları hem de dezavantajları var. Günün sonunda insanlar, sermaye ve fikirler gelişebilecekleri piyasalara akın eder. ABD’deki girişimcilik ekosisteminin benzersiz olduğuna; özgür konuşma, temel haklar ve serbest ticaret konularındaki değerlerinin, kripto ekosisteminin değerleri ile uyumlu olduğuna inanmaya devam ediyorum.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.