Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,412.46
+1723.16
Ethereum
$3,064.60
+56.59
Litecoin
$81.15
+0.41
DigitalCash
$29.21
+1.33
Monero
$116.93
-1.48
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.20
+0.53
Dogecoin
$0.15
0

CoinMarketCap Otomatik Kripto Ödeme Sistemine Geçiyor

0 380

CoinMarketCap Otomatik Kripto Ödeme Sistemine Geçiyor .

CoinMarketCap, finans ağı Gilded’dan tamamen otomatikleştirilmiş bir dijital para ödeme çözümü edindi. Gilded’ın uygulayıcı genel müdürü (COO) Neal Roche, otomatik yaklaşımın, mevcut durumda kripto faturalama ve ödemelerin karşılaştığı birçok soruna çözüm getirdiğini belirtti:

“Birçok şirket kripto kabul etmeye başladığında manuel bir süreci tamamlamak zorunda kalıyorlar: müşteriye cüzdan adresini söylüyorlar, bu adresleri yönlendirmeye devam ediyorlar ve  birçok müşteri ve dolayısıyla faturanız varsa, her şeyin doğru ödendiğinden emin olmanız gerekiyor.”

Dalgalanma stablecoin’ler ile sınırlandırılacak

Roche, beş adımlı bir süreçten bahsetti. Sistem, Coinmarket temsilcisi bir şeyi ”ödemeye hazır” olarak işaretlediğinde, kripto paralar ve kredi kartları dahil çeşitli ödeme seçeneklerini içeren faturayı otomatik olarak oluşturuyor ve müşteriye gönderiyor. Örneğin CMC basit ticari kullanım için API’lardan birini satarsa, sistem fatura oluşturuyor ve şirket kripto para ile ödeme yapabiliyor. Ödeme alındıktan sonra çözüm, gelen kripto parayı dalgalanmadan kaçınmak için stablecoin’e dönüştürebiliyor. Desteklenen stablecoin’ler arasında USD Coin (USDC), Dai (DAI), Tether (USDT) ve Binance Stablecoin (BUSD) yer alıyor.. Ödemeler daha sonra dolara dönüştürülüp banka hesabına da gönderilebiliyor. Roche, sistemin geleneksel şirketler için kripto ödemeleri basitleştirdiğini ileri sürdü:

“Bu şekilde kriptodan çekinen geleneksel şirketler, personellerinin kripto konusunda fazla bilgili olmasına gerek olmadan dijital ödeme işlemleri yapabilecek.”

Tüm şirketler kullanabilir

Ekim 2019’da yapılan bir araştırmaya göre ABD’deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin yalnızca üçte biri, kripto parayı bir ödeme yolu olarak kabul etmeyi istiyor. Gilded’ın çözümü, cüzdan kullanmaya veya Bitcoin gibi dijital varlıkları saklamaya hazır olmayan şirketler tarafından da kullanılabiliyor:

“Müşteri ödeme yaptığında, herhangi bir cüzdana veya personele gitmiyor. Bir borsaya, saklama hizmetine gidiyor.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.