Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,245.01
+550.14
Ethereum
$3,562.26
+47.89
Litecoin
$94.18
-1.61
DigitalCash
$38.84
+0.84
Monero
$136.71
-0.99
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.28
+0.16
Dogecoin
$0.21
+0.02

Çin’in yerel parası pilot şehirde kullanılmaya başlıyor

0 378

Çin’in yerel parası pilot şehirde kullanılmaya başlıyor.

Çin merkez bankası tarafından geliştirilen dijital yuan, pilot şehir olarak belirlenen Suzhou’da test ediliyor. 16 Nisan tarihinde Şanghay Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören şirketler ve kamu şirketleri için bir inovasyon kurulu olan ChinSci-Tech muhabirleri, merkez bankasının geliştirdiği dijital para biriminin yerel yönetim ve işletme çalışanları ile test edildiğini ortaya koydu. İkinci bir haber kaynağı, Alibaba’nın iştiraki olan Ant Financial tarafından işletilen mobil ödeme uygulaması Alipay’in, dijital para birimi entegrasyonundaki donanım, dağıtım ve ödeme kanalı teknolojilerinin araştırılmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunduğunu doğruladı.

Çin’in kripto parası Suzhou şehrinde test ediliyor

Suzhou’nun Xiangcheng bölgesindeki devlet kurumları ve çeşitli işletmelerin yeni dijital para birimiyle (DC/EP olarak da adlandırılıyor – “Digital Currency/Electronic Payment – Dijital Para Birimi/Elektronik Ödeme”) ödeme yapacağı açıklandı. Bölgedeki işletmeler, kurumlar ve çeşitli yönetim kurullarından, ilgili ücretlerin dağıtımı için dijital para dağıtım anlaşmasını imzalamaları ve iş gücünde yer alan tüm personel için dijital cüzdan kurmaları istendi. Programa dahil olan isimler Çin Sanayi ve Ticaret Bankası, Çin Tarım Bankası, Çin Bankası ve Çin İnşaat Bankası olarak açıklandı. ChinSci-Tech muhabirleri tarafından görülen resmi bir mektupta, dijital para birimi testinin devlete ait bu dört bankadan biri aracılığıyla yapılması gerektiğini ortaya koyuyor. İşletmelerin bankalardan birini (şu anda diğer ticari veya şehir bankalarını kullanan işletmeler dahil) seçmeleri, ihraç sözleşmesini imzalamaları ve personeli için dijital cüzdanları mayıs ayı sonuna kadar kurmaları isteniyor.

Teknik tasarım ve kullanılabilirlik

Merkez bankası henüz teknik tasarım hakkında resmi ve güncel bilgi yayımlamamış olsa da, ChinSci-Tech muhabirleri bu yılın başlarında Alipay’in ilgili beş patentinde ortaya konan ayrıntılara dikkat çekti. Patent başvurularında, üçüncü parti ödeme kurumlarının ve bankaların, dijital para biriminin ikinci seviye dağıtımına katıldıkları ve iki katmanlı mimari kullandıkları görülüyor. Alipay ve bankaların yanı sıra sisteme dahil olan tüm lisanslı kuruluşlar, ülkenin merkez bankası üzerinde bir rezerv hesabına sahip olacaklar. Kullanıcılar, Alipay ve WeChat gibi popüler ödeme kanallarına benzer bir deneyim yaşayacaklar. Raporda para birimindeki blockchain yapısının, “izlenebilirlik, şifreleme ve denetlenebilirlik” sağlayacağı belirtiliyor. DC/EP’nin nasıl ve nerede harcanabileceğine dair resmi bir açıklama yapılmadı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.