Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,526.09
-2519.85
Ethereum
$2,991.42
-101.14
Litecoin
$80.00
-0.02
DigitalCash
$27.81
-0.24
Monero
$117.33
-5.34
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.40
-0.95
Dogecoin
$0.15
-0.01

Celsius CEO’su: ”Coinbase Bizimle Rekabet Edemez”

0 299

Celsius CEO’su: ”Coinbase Bizimle Rekabet Edemez” .

Celsius Network’ün kurucu ve CEO’su Alex Mashinsky, platformun karlı olan ilk büyük kripto para kredi platformu olduğunu ileri sürdü. Celsius Network’ün kurucu ve CEO’su Alex Mashinsky, platformun karlı olan ilk büyük kripto para kredi platformu olduğunu ileri sürdü. Mashinsky göre şirket, 2019 yılında net gelire, 2020 yılında ise serbest nakit akışına göre karlılık gösteriyor. Celsius Network’un mart ayını 2 milyon doların üzerinde rekor gelirle kapatması bekleniyor.  Mashinsky, şirketinin bilanço tablosunun rakiplerinden çok daha güçlü olduğunu açıkladı. ”Yatırma işlemlerinin yüzde 90’ı kadarını bireysel müşteriler gerçekleştiriyor. Kredi alanlarının neredeyse tamamı ise kurumsal müşterilerden oluşuyor.” BitMEX ve MakerDAO’nun karşılaştıkları güncel sorunlara değinen Mashinsky, şöyle belirtti:

“BitMEX, para kazanmasına rağmen müşterilerinin yatırımlarının yüzde 90’ını nakde çevirmek zorunda kaldı. Biz kurumsal müşterilerin yatırımlarının hiçbirini nakde çevirmedik. Rakiplerimiz bireysel müşterilere kredi verirken biz kuruluşlara veriyoruz. Bu zorlu günlerde modelimizin MakerDAO’dan, DeFi’dan ve Fed’den daha iyi çalıştığını kanıtladık.”

“Coinbase bizimle rekabet edemez”

Mashinsky, er ya da geç kripto varlıkların çoğunun borsalardan çekileceğine inanıyor:

“Coinbase herkese yüzde 4-5 oranında faiz vermeyi kaldıramaz, yeni bir iş modeli bulmaları gerekir. Sonsuza kadar işlem ücretlerinden de geçinemezler. Onlar yalnızca bir başka ”Wall Street” şirketi, ücret alıyorlar ve kullanıcıları için değer yaratmıyorlar.”

Mashinsky, ”off-shore” borsaların nihayetinde kendini yok edeceğini, Binance gibi akıllı olanların ise denetimli ülkelere yöneleceğini ekledi. Mashinsky, kripto piyasalarda yaşanan kargaşaya rağmen şirketin geleneksel finans sistemine karşı iyi bir alternatif olacağını düşünüyor:

“Celsius ile Wall Street’e alternatif, ayrı bir şey yaratmak istedim. Bankalar, kredi kartları için yüzde 24 faiz alıyorlar fakat size hiçbir şey vermiyorlar. Eğer gelirin çoğunun insanlara geri döndüğü bir blockchain kredi platformu oluşturursam, nihayetinde paranın bankalardan Celsius’a aktarılacağını biliyordum.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.