Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,732.52
-328.44
Ethereum
$3,232.17
+13.1
Litecoin
$85.24
-0.39
DigitalCash
$31.37
-0.6
Monero
$120.86
-1.19
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.31
-0.19
Dogecoin
$0.16
-0

Çağla Gül Şenkardeş : Mena bölgesi Blokzinciri için saklı bir cennet

0 324

Çağla Gül Şenkardeş : Mena bölgesi Blokzinciri için saklı bir cennet .

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı tanımlayan MENA bölgesi, yenilikçi teknolojilerden bahsedilirken ilk akla gelen coğrafyalardan biri olmayabilir. Ne var ki son yıllarda bölgedeki atılımlar artış eğiliminde. İşin aslı, bu bölgedeki gerçek teknolojik atılımlar, hemen hemen finansal teknoloji furyasının yükselişiyle hız kazandı demek yanlış olmayacaktır.  450 milyonluk nüfusu ve 3,3 trilyon dolarlık gayrisafi yurtiçi hasılasıyla MENA, özellikle finans sektörü için oldukça bakir bir pazar niteliği taşıyor. “Güven sorunları ve İslami nedenlerden dolayı MENA bölgesinde bankacılık sistemi eski ve tüketicilerin ihtiyaçları için yetersiz.” diye açıklayan MenaPay CEO’su Çağla Gül Sönmez, bölgede bankacılık sistemlerine erişme sorunu çeken nüfus oranının yüzde 84 olduğuna dikkat çekiyor.

MENA bölgesinde finansal katılımı artıracak dijital teknolojilere duyulan ihtiyacın blockchain eksenli bir ilgiyle büyüdüğünü kaydeden Şenkardeş:

“Dünyanın en büyük blockchain ve kripto konferansları Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçekleştiriliyor. Dubai Future Foundation, blockchain teknolojisi çalışmalarını 2015 yılından beri yürütmekte ve ayrıca Dubai’de kurulmuş olan Blockchain Hub da çalışmalarına hızla devam ediyor.”

Türkiye’den çıkan blockchain tabanlı mobil ödeme sistemi MenaPay, geçtiğimiz yılın başından bu yana yapılan geliştirmelerle MENA bölgesindeki bu “bankasız” nüfusu hedefliyor. Ekibe liderlik eden Çağla Gül Şenkardeş, blockchain dünyasına sadece Türkiye’de değil, bölgede de yön veren kadın yöneticiler arasında yer alıyor.

Çağla Gül Şenkardeş: Yeni nesil internetin itici gücü blockchain teknolojisi, her gün beni hayran bırakan birçok yenilik getiriyor hayatlarımıza. Blockchain teknolojisi bir aracıya ihtiyaç duymadan, bir verinin iki taraf arasında doğrudan değiş tokuşunu mümkün kılan teknoloji protokolü olarak tanımlanıyor. Bu, blockchain teknolojisinin sürdürülebilir ve güvenli oluşu üzerinden yapılan bir tanım.

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin ise ‘’Bu öyle sihirli bir bilgisayar ki isteyen herkes bu programı yükleyebilir, kendi başına çalışması için bırakabilir ve bu programın tüm durumları herkes tarafından görülebilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.