Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
-1157.83
Ethereum
-37.73
Litecoin
+1.49
DigitalCash
+0.23
Monero
+2.77
Nxt
0
Ethereum Classic
+0.47
Dogecoin
0

Brave Tarayıcısının Kripto Para Özelliğini Kullananların Sayısı Çok Az

0 358

Brave Tarayıcısının Kripto Para Özelliğini Kullananların Sayısı Çok Az.

Geniş bir kullanıcı tabanına ulaşan kripto para destekli web tarayıcısı Brave’nin kullanıcıları token özelliklerinden yeterince faydalanmıyor gibi görünüyor. 6 Mayıs tarihinde Twitter üzerinden yayın yapan kripto para borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao, Brave CEO’su ve kurucu ortağı Brendan Eich ile konuştu. Eich, kripto para özellikli içeren web tarayıcısının nisan sonunda aylık 13,8 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını söyledi. Zhao bu açıklamaya şöyle karşılık verdi:

“Dürüst olmak gerekirse, muhtemelen kripto para alanındaki en aktif kullanıcı tabanı budur.”

Yine de Eich, yerleşik kripto para özelliklerinin yeterince kullanmadığını itiraf etti. Cüzdanları son 30 gün içinde aktif olan kullanıcı sayısının 1,7 milyon olduğunu söylerken, bu sayının toplam kullanıcıların yaklaşık yüzde 12,32’sine denk geldiğini belirtti.

Brave geleneksel reklamları engelliyor

Eich, kullanıcının web etkinliğinin ölçüldüğünü, izlendiğini ve elde edilen tüm verilerin reklamları hedef kitleye ulaştırmak için kullanıldığını açıkladı. Sistemin, reklam verenin bakış açısından nasıl çalıştığını şöyle açıkladı:

“Reklamcılıkta alanındaki insanlar – satın aldığımız ürünleri ve hizmetleri hayata geçiren markalar için çalışanlar – mallarını satın almanızı sağlamak için çok para harcıyorlar. Dijital reklam sistemine para dağıtıyorlar ve sizin reklam görmenize veya izlemenize neden oluyorlar. Bu sistem sayesinde size hangi reklamın gösterileceğini belirleyebilirler, ancak günün sonunda bu paradan hiçbirini alamazsınız, elde ettiğiniz tek şey reklamlar izlemek olur.”

Eich, Brave tarayıcısının geleneksel reklamları izlemeyi engellediğini ve bunun yerine kullanıcının varsayılan olarak özel “temiz” bir reklam ve bağış modeline katılmasına izin verdiğini açıkladı.

Tarayıcının Basic Attention Token (BAT) adlı birimi, içerik oluşturucularını desteklemek ve reklamları görüntüleyen kullanıcıları ödüllendirmek için kullanılabilecek birim anlamına geliyor.

“[Brave Browser’ı] bilgisayarlarda ilk kullanıma açtığımızda, masaüstü tarayıcı kullanım oranı yüzde 40 seviyesindeydi ve mobil seçeneğini eklediğimizde insanlar oraya yöneldi. Ancak bunu daha çekici hale getirmek için çalışıyoruz ve kullanıcıyı daha fazla ödüllendirerek daha kullanışlı bir ürün ortaya çıkaracağız.”

Canlı yayın, Brave tarayıcısının masaüstü sürümüne Binance’in entegre edildiğinin duyurulmasından kısa süre sonra gerçekleşti. Brave masaüstü tarayıcısı ile artık kullanıcılar borsa üzerinde işlem yapabiliyorlar.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.