Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$60,862.84
-806.3
Ethereum
$2,931.45
-79.37
Litecoin
$77.89
-2.69
DigitalCash
$27.64
-0.36
Monero
$111.68
-6.21
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$24.84
-0.84
Dogecoin
$0.14
-0.01

Binance ve FTX Arasında Savaş Kızışıyor! FTX Token Düşüşte

0 281

Kripto borsası FTX, Bitcoin çekme ve stablecoin ödemelerini işleme konusunda sorunlar yaşıyor. FTT token ise %5 düşmüş durumda.

FTX kripto borsası kurucusu Sam-Bankman Fried daha önce kullanıcılara para yatırma ve çekme işlemlerinin iyi çalıştığına dair güvence vermiş ve likidite azlığı hakkındaki söylentileri açıklamıştı. Kullanıcılar kripto borsasından Bitcoin çekerken sorunlar yaşarken FTX, eşleştirme motorunun sorunsuz çalıştığını belirtiyor. Ancak, sınırlı düğüm verimi nedeniyle Bitcoin (BTC) çekimleri zorlanıyor. Stablecoin ödemelerinin ise, bankalar açılana kadar etkilenmesi bekleniyor.

FTX, Bitcoin ve stablecoin likiditesiyle ilgili bir sorun yaşıyor

Kripto borsası FTX, 7 Kasım’da bir dizi tweet’te, eşleştirme motoru da dahil olmak üzere tüm süreçlerin sorunsuz çalıştığını ortaya koydu. Bununla birlikte, düğüm bant genişliği sınırlı olduğu için FTX’te Bitcoin çekmek zora girmiş durumda. Kripto borsası, süreci hızlandırmak için her iki uçtan da Bitcoin çekimlerini işlemek için hareket ediyor. Konu hakkındaki bir açıklamaysa şu şekilde:

“BTC geri çekilmesi: şok; düğümün verimi sınırlı. Her iki uçtan işlemeye geçiriyoruz, bu da hızlandırmaya yardımcı oluyor.

FTX kullanıcıları, son 5-10 saattir sıkışmış Bitcoin işlemlerinden şikayet ediyor. FTX ve Alameda’nın tasfiyesine ilişkin FUD, insanlar bunu önceki likidite kriziyle karşılaştırdıkça büyümeye devam ediyor. Ayrıca kripto borsası, kullanıcıları stablecoin varlıklarını geri ödemenin zorluğu hakkında da bilgilendiriyor. Bankalar banka havalelerini ortadan kaldırmak için açılana kadar stablecoin oluşturma ve çekme işlemlerinin daha yavaş olacağı söylenmekte.

FTT’nin tasfiyesi ve durdurulan para çekme işlemleri kripto piyasası üzerinde önemli bir etki yaratmaya başladı. FTX Token (FTT) fiyatı şu anda son 24 saatte neredeyse %4 düşüşle 22.50 dolardan işlem görüyor.

Binance’ten FTT tasfiye açıklaması

Binance CEO’su “CZ” 6 Kasım’da önümüzdeki aylarda tüm FTX (FTT) tokenlerini tasfiye edeceğini duyurdu. Aslında, geçen yıl Binance FTX hissesinden çıkmış ve FTT ve BUSD’de 2,1 milyar dolar toplamıştı. Şirket şimdiden 584 milyon dolarlık token transfer etti ve bu da FTT fiyatının %10 düşmesine neden oldu. Bu arada, Twitter’da Alameda ile ilgili daha fazla işlem ortaya çıkıyor. Verilere göre, kripto borsasının ETH varlıkları önemli ölçüde düştüğü için Alameda 26.600 ETH ve Blockfolio 13.555 ETH’yi FTX’e aktardı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.