Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,526.09
-2519.85
Ethereum
$2,991.42
-101.14
Litecoin
$80.00
-0.02
DigitalCash
$27.81
-0.24
Monero
$117.33
-5.34
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.40
-0.95
Dogecoin
$0.15
-0.01

Binance Türkiye: Banka Transferiyle Türk Lirası Yatırma İşlemlerini Durdurdu

0 402

Binance Türkiye: Banka Transferiyle Türk Lirası Yatırma İşlemlerini Durdurdu.

Kripto para borsası Binance tarafından önceki gün ara verilen direkt TRY yatırma işlemlerinin sonucu netlik kazandı. 6 Mart günü resmi bir açıklama yapan Binance Türkiye, Türk Lirası ile doğrudan para yatırma işlemlerini durdurduğunu açıkladı. Bu bilgi aynı zamanda dolaylı olarak Binance ve Akbank arasındaki iş birliğinin şimdilik sona erdiğini de doğrulamış oldu. Yapılan açıklamaya göre, dün ara verildiği duyurulan banka kanalı ile direkt TRY yatırma işlemleri süresiz olarak durduruldu. Binance kullanıcıları, bankadan Türk Lirası çekim işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Öte yandan, Papara kanalıyla da TRY yatırma ve çekme işlemleri sorunsuz çalışıyor.

Kripto borsasından kullanıcılara gönderilen e-postada şu ifadeler yer aldı:

Banka transferi ile para çekme işlemleri, doğrudan banka kanalıyla para yatıran kullanıcılar için 13.03.2020 tarihine kadar devam edecektir. Süreç banka çalışma saatleri içerisinde ve manuel olarak ilerleyeceğinden, olası gecikmeler için şimdiden özür dileriz.

Binance – Akbank macerası kısa sürdü

Binance, Türkiye’deki ilk banka entegrasyonunu Akbank ile yaptığını henüz geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. İki kurum arasında yapılan anlaşma neticesinde, kullanıcılar banka havalesi veya EFT yoluyla doğrudan kripto para platformuna para yatırmaya ve bakiyelerini bu hesaplara çekmeye başlamıştı. Binance CEO’su Changpeng Zhao, Akbank kullanıcılarının sıfır komisyonla kripto para alım satım platformuna para yatırabildiğini, Türk Lirası çekim ücretinin ise 2,5 TL olduğunu kaydetmişti. Yapılan yeni açıklamayla birlikte bu kanalın kapatıldığı anlaşılırken, kullanıcıların sistemde kalan bakiyelerini yine Akbank üzerinden çekebilecekleri doğrulandı.

Dünden bugüne Binance Türkiye

Kasım 2019’da Türkiye’de Papara adlı ödeme sağlayıcı ile iş birliği yaptık. Onların bankacılık çözümünü platforma entegre ederek, buradaki kullanıcılara Binance’ın kripto para alım satım platformundan kripto para satın alma imkanı sağladık. Daha sonra, Binance.com üzerinde Türk Lirası ile BNB, BTC, ETH, USDT, BUSD ve XRP işlem çiftlerini listeledik. Ocak ayında Visa kart kullanarak doğrudan ve anlık BTC, ETH, BNB ve XRP alım fırsatı sunduk.

CZ aynı röportajdaTürkiye’yi kripto ve blockchain alanında hızla artan ilgisiyle canlı ekonomiye sahip bir ülke olarak tanımlamış ve “Türkiye’deki topluluk Binance’a güçlü bir destek veriyor. Dünya genelinde düzenlediğimiz buluşmaların en büyükleri genelde Türkiye’de oluyor.” sözlerini kullanmıştı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.