Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,757.17
+1322.72
Ethereum
$3,562.91
+63.14
Litecoin
$94.23
+0.71
DigitalCash
$38.31
+0.43
Monero
$135.08
-2.64
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.55
+0.79
Dogecoin
$0.22
+0.03

Binance, Steemit Skandalının Ardından Resmi Olarak Özür Diledi

0 365

Binance, Steemit Skandalının Ardından Resmi Olarak Özür Diledi .

Kripto para borsası Binance, Steemit topluluğundan Tron kurucusu Justin Sun’ın da karıştığı merkezileşme skandalına dahil olduğu için özür diledi. Kripto para borsası Binance, Steemit topluluğundan Tron kurucusu Justin Sun’ın da karıştığı merkezileşme skandalına dahil olduğu için özür diledi. Binance, 10 Mart tarihli gönderide tarafsız kalacağını ve Binance ekosisteminin ötesinde bir zincir yönetimine ilgi duymadığını açıkladı. Binance, Justin Sun’ın blockchain ağını satın almasının ardından destek amaçlı stake ettiği 31.730.000 STEEM token’ı da devre dışı bıraktığını söyledi.

Steemit ve Tron tartışması: Neler oldu?

Geçtiğimiz ay Steemit topluluğu ve Steemit’i satın alan (veya stratejik ortaklık kuran) Tron CEO’su Justin Sun arasında bir tatsızlık yaşanmıştı. Steemit, blockchain tabanlı, Reddit benzeri bir sosyal medya platformudur ve ”seçili hisse ispatı” adlı bir mutabakat mekanizması kullanır. Mekanizma, blockchain ağının ”tanıkları” olan ve sahip oldukları token sayısına göre oy hakkını elinde bulunduran seçili STEEM sahipleri tarafından yönetilmesini sağlıyor. Steemit topluluğu, Sun’ın platformu satın aldığı haberlerinin ardından şimdiye kadar Steemit’e ait olan büyük bir hisseyi etkisiz hale getirmek amacıyla blockchain üzerinde soft fork başlatmak için koordine bir inceleme aşaması başlattı. Söz konusu hisse, neredeyse 74 milyon token’dan oluşuyor ve topluluk, Sun’ın söz konusu hissenin boyutu nedeniyle platform üzerinde fazla kontrol sahibi olabileceğinden endişe duyuyor. Sun, soft fork’un kötü amaçlı saldırganlar tarafından düzenlenen yasa dışı bir faaliyet olduğunu ileri sürdü ve Binance, Huobi ve Tron’a ait Poloniex’in kendi kullanıcıları tarafından yatırılan STEEM token’larını kullanarak hard fork için oy vermelerini ve topluluğun girişimini engellemelerini talep etti.

Özür

Büyük sansasyon yaratan bu olayın ardından Binance CEO’su Changpeng Zhao, Binance’in sıradan bir güncelleme/hard fork’a oy verdiğini zannettiğini ileri sürdü. Oy verilen tüm token’ları devre dışı bıraktığını belirten Binance, şöyle ekledi:

“Umarız Steemit topluluğu ve Tron bir anlaşmaya varır. Bir anlaşmaya varamazlarsa ve bu durum Binance üzerindeki STEEM kullanıcılarına risk oluşturursa, kullanıcılarımız adına eyleme geçme hakkına sahibiz.”

Huobi de oyunu geri çektiğini duyururken Tron’un yan kuruluşu olan Poloniex henüz bir açıklama yapmadı.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.