Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,909.51
-760.4
Ethereum
$3,055.66
-56.95
Litecoin
$82.81
+1.62
DigitalCash
$29.94
+0.2
Monero
$118.06
-1.61
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.32
+0.1
Dogecoin
$0.15
0

Binance ABD stake ödüllerini duyurdu

0 514

Binance ABD stake ödüllerini duyurdu .

Önde gelen kripto para borsalarından Binance’in ABD ticaret platformu olan Binance.US, şubat ayında staking ödüllerini dağıtmaya başlayacak. Binance.US tarafından 29 Ocak tarihinde yayımlanan duyuruya göre, önümüzdeki aydan itibaren Algorand (ALGO) ve COSMOS (ATOM) için stake ödülleri verilecek.Borsa ayrıca, yakında gelecekte diğer hissenin kanıtı (Proof-of-Stake – PoS) para birimlerine de destek vermeye başlayacağını açıkladı. Duyuruda, “ağ güvenliğini sağlayıp doğrulama maliyetlerini azaltarak ağa destek sağlayan kullanıcıların ödül kazanmasına olanak tanınacağı” bildirildi. Ayrıca Binance.US, kullanıcılara ATOM ve ALGO üzerinden staking ödülü veren ABD pazarındaki ilk kuruluş olduğunu da belirtti. Şirketin CEO’su Catherine Coley şunları söyledi:

“Staking, dijital varlık pazarına yeni insanların katılmasını sağlamanın yollarından sadece biri. Bu projeyi, sayısı sürekli artan insan topluluğuna finansal hizmet sağlama hedefimiz yolunda başka bir adım olarak görüyoruz.”

Staking merkezileşiyor mu?

Yapılan bu duyuru, Eylül 2019 sonunda Binance’in kendi kripto para alım satım platformu üzerinden çalışan staking platformunun tanıtılmasının peşinden geldi. Staking, ağ node’larının kripto paraları teminat olarak tutarak blok doğrulamalarına izin veren PoS tabanlı blockchain’ler üzerinde gerçekleşen bir etkinliktir. Bitcoin (BTC) söz konusu olduğunda %51 saldırısı belli bir işlem gücü barajını geçmeyi gerektirirken, PoS blockchain söz konusu olduğunda %51 saldırısı yapmak için saldırganın saldırdığı çok sayıda coin’i elinde tutması gerekiyor.  Bitcoin Gold’un (BTG) zinciri %51 saldırısına uğradı ve 70.000 doların üzerinde BTG ile çift harcama (double spend) gerçekleşti. Hizmet olarak staking (staking-as-a-service) olarak adlandırılan girişim, kripto para birimi topluluğundan bazı eleştiriler aldı. Blockchain tabanlı yatırım şirketi Primitive Ventures’ın kurucu ortağı Dovey Wan, duyuru yapıldığında şu yorumda bulundu:

“StakingaaS borsalarının sonu olacak. Borsalar onları yiyecek, saklama cüzdanları da, PoW havuzları da ve sonra dibe doğru savaş başlayacak. Hatalı bir hamle, çok hatalı…”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.