Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,349.41
+73.6
Ethereum
$3,089.82
-18.41
Litecoin
$79.64
+1.63
DigitalCash
$28.23
-0.02
Monero
$121.97
-0.21
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.20
-0.18
Dogecoin
$0.16
-0.01

Binance 5 Yeni Fiat Para Birimine Daha Destek Vermeye Başladı

0 413

Binance 5 Yeni Fiat Para Birimine Daha Destek Vermeye Başladı .

Önde gelen kripto para borsalarından Binance, eşler arası (P2P) kripto para ticaretini genişletmeye devam ediyor. Kripto para borsası Binance, beş yeni fiat (itibari) para birimi ile eşler arası (P2P) kripto ticaretine daha destek verdiğini duyurdu. Binance P2P ticaret platformunun kullanıcıları artık; Brezilya reali (BRL), Arjantin pezosu (ARS), Kolombiya pezosu (COP), Meksika pezosu (MXN) ve Peru solu (PEN) ile kripto para satın alabilir ve satabilirler. Desteklenen kripto para birimleri arasında Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Tether (USDT), Binance Coin (BNB) ve Binance USD (BUSD) bulunuyor. Platformda işlem ücreti bulunmuyor ve kullanıcıların fonlarını korumak için saklama hizmeti de kullanılıyor.

Latin Amerika bölgesi kripto ticaretinde aktif bir alan

Ekosistemde “CZ” olarak da bilinen Binance CEO’su Changpeng Zhao, Latin Amerika’nın kripto ticareti için en aktif bölgelerden biri olduğunu ve P2P ticaretinin iyi düzenlenmiş olduğunu söyledi. CZ şöyle konuştu:

“Mevcut küresel ekonomik belirsizliğin ortasında, kripto para fiyat oynaklığına rağmen hala potansiyel kullanım oranları yüksek. […] Latin Amerika’da bankalarla ilişkisi olmayan [unbanked] yüksek nüfus için, kripto para umut verici bir finansal varlık olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcılara doğrudan finansal erişim ve hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz.”

Mart başında Nijerya nairası (NGN), Binance P2P platformunda ticareti yapılan ilk Afrika fiat para birimi olmuştu. Binance ayrıca, P2P ticaret hizmetini bu ay bir dizi Afrika ülkesine daha sunmayı planlıyor. CZ, Afrika’yı tanımlarken, kripto paraların insanları finansal dünyaya katılmalarını sağlayabilecek, “blockchain kıtası” ifadesini kullanıyor. Ocak ayında Binance P2P platformuna, Vietnam dongu (VND) ve Ekim 2019’da Çin yuanı (CNY) desteği eklendi.

P2P ticaret platformlarında hem yüksek hem düşük veriler söz konusu

Bu arada, bir başka P2P kripto para borsası olan LocalBitcoins, son zamanlarda BTC ticaret hacimlerinde büyük bir düşüş yaşadı. 22 Şubat’ta sona eren hafta boyunca, LocalBitcoins’teki küresel BTC işlem hacimleri yedi yılın en düşük seviyesindeydi. Haber yayına hazırlanırken 28 milyon dolara denk gelen 3.144 BTC el değiştirirken bu miktar, Mayıs 2013’ten bu yana en düşük haftalık hacimdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.