Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
+1252.49
Ethereum
+23.07
Litecoin
+0.97
DigitalCash
+1.24
Monero
+4.58
Nxt
-0
Ethereum Classic
+0.24
Dogecoin
0

ABD’de Bakanlıktan NFT’ler Kara Para Aklamada Kullanılabilir Uyarısı

0 288

Her geçen gün milyonlarca dolar büyüyen bir ticaret hacmine sahip olan NFT ürünleri ABD’de Hazine Bakanlığı’ndan uyarı aldı. Kısa bir süre önce bakanlık tarafından hazırlanan 40 sayfalık rapora göre NFT’ler kara para aklama işlemlerinde kullanılabilir. Bu yüzden de alanın suistimale açık olduğundan bahsediliyor.

NFT’ler Kara Para Aklamada Kullanılabilir mi?

Son dönemlerde birçok NFT projesi milyonlarca dolardan alıcı buluyor. Üstelik platformlar aracılığıyla satılan bu ürünlerin alan ve satanlarını tespit etmek de bir hayli zor. Durum bu olunca da ABD Hazine Bakanlığı konuyla ilgili bir rapor hazırladı. Raporda NFT’lerin yeni riskler ortaya çıkartabileceğinden bahseden bakanlığın sözleri şu şekilde:

“NFT’lerin kullanımında olduğu gibi, gelişmekte olan çevrim içi sanat piyasası, piyasanın bu sektöründeki belirli faaliyetlerin yapısı ve teşviklere bağlı olarak yeni riskler sunabilir.”

Yasa dışı yollarla elde edilmiş paraların NFT ürünleri alarak aklanabileceğinden bahseden yetkililer bir an önce düzenleme gelmesi konusunda hem fikirler. Söz konusu risklere karşı bir önlem olarak da OpenSea ve SuperRare gibi NFT platformlarının Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından “sanal varlık hizmet sağlayıcısı” olarak kabul edilebilecekleri belirtiliyor. Böylelikle artık bu tarz platformlar da mevcut müşterini tanı (KYC) ve kara para aklamayı önleme (AML) yasalarına uymak zorunda kalacaklar.

Bitcoin’in 40.000 Dolara Ulaşmasıyla 50 Milyon Dolarlık Short İşlem Tasfiye Edildi

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.