Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,066.47
+39.95
Ethereum
$3,185.92
-10.26
Litecoin
$84.40
-0.62
DigitalCash
$31.15
-0.29
Monero
$122.45
+1.28
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.87
-0.5
Dogecoin
$0.16
-0

66 Bin Kripto Para Kullanıcısına Vergi Bildirimi Gönderildi

0 282

66 Bin Kripto Para Kullanıcısına Vergi Bildirimi Gönderildi .

Vergi düzenleyicileri, beyanname hazırlamaları konusunda 66 bin kripto para kullanıcısına resmi mektup yolladı. İspanya vergi dairesi 66 bin kripto para sahibine vergi yükümlülükleri kapsamında uyarı bildirimleri göndermeye başladı. Europa Press’e göre, Agencia Estatal de Administración Tributaria (AEAT) uygulamaya 1 Nisan tarihinde başladı ve ulusal Corona virüs (COVID-19) krizinin ortasında, 30 Haziran’a kadar mektupları göndermeye devam edecek. İlk olarak 2019’da başlayan bu uygulamada geçen sene 14 bin 700 mektup gönderilmişti. 66 bin bildirinin gönderilmesi, önemli bir artışın yaşandığını gösteriyor. Vergi kurumu aynı zamanda yurt dışından ve gayrimenkul yatırımlarından gelir elde edenleri de hedefliyor.

Salgın sırasında vergiler durmuyor

İspanya merkezli kripto borsası Bit2me’nin satış müdürü Javier Pastor, hükümetin COVID-19 krizi sırasında ortaya çıkan büyük masrafları ödemek için gelir elde etmenin yollarını arayabileceğine inandığını söyledi. Pastor, İspanyol hükümetinin vergi iadelerinin yapılmasını istediğine ve pandemi nedeniyle vergi ödemelerini ertelemediğine dikkat çekti. Daha sıkı KYC kurallarının uygulamaya alınmasının ve işlemlerin izlenmesinin yolda olduğuna inanmasına rağmen, önlemlerin İspanya’daki borsaları çok fazla etkilemeyeceğini söyledi.

“Bu, sektörde işlerini iyi yapan şirketleri pek etkilemiyor […] Bence [vergi kurumları] bu tür tedbirler uygulayarak acemi kullanıcıları korkutuyorlar. Ayrıca kripto para sektöründen çok fazla vergi geliri toplayacaklarını da sanmıyorum, çünkü kripto para sektörü ülkemizde düzenlemelere tabi değil.”

Ulusal vergi daireleri, vergi yükümlülüklerini denetlemek için bir dizi önlemin uygulandığı son birkaç yıl içinde kripto para birimleriyle giderek daha fazla ilgilenmeye başladılar.

Kripto para vergilerine artan ilgi

2018 yılında İspanya vergi ajansının, kripto para birimlerini ödeme seçeneği olarak kabul eden firmalar da dahil olmak üzere kripto para birimleriyle ilişkili 60 şirkete müşteri verilerini gönderme talebi ilettiklerini bildirdi. Hesap sahiplerinin kimlikleri, kripto para işlemlerinin sıklığı ve bunun gibi veriler hakkında bilgi vermelerini istediler. Yerel kripto borsalarından da kripto para trader’larının kimliklerini ve işlemlerin avro cinsinden işlem tutarlarını sağlamaları istendi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.