Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$65,344.01
-2583.7
Ethereum
$3,391.43
-206.32
Litecoin
$82.55
-2.65
DigitalCash
$33.25
-3.62
Monero
$136.32
-3.05
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$29.71
-1.77
Dogecoin
$0.13
-0.02

Ülkemizdeki konutların sadece yüzde 53’ünde DASK var

0 380

Ülkemizdeki konutların sadece yüzde 53’ünde DASK var .

Elazığ depremiyle önemi bir kez daha ortaya çıkan Doğal Afet Sigortası DASK’a tabi olan konutların yalnızca yüzde 53’ünün poliçe yaptırdığını belirten Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Bekir Özerdem, insanların doğal afet karşısına çıkmadan sigortanın önemini anlamadığını kaydetti.

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Bekir Özerdem, DASK’ın 1999 yılında zorunlu hale geldiğini, ancak zorunlu olduğu halede sigortalılık oranının yüzde 53 olduğunu söyledi. Özerdem, “Deprem oldu DASK’ın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Dolayısıyla afetler yaşanmadan önce zorunlu deprem sigortası DASK’la olan kısmının ne denli önemli olduğu halk tarafından bilinçsiz. İnsanların başına depremle belirli felaketler geldi, ölümler oldu, maddi kayıplar söz konusu oldu bütün herkes sigorta poliçelerinin varlığını, onların var olduğu halde içeriklerine kilitlenmiş durumda. Şu gerçek 1999 yılında zorunlu hale gelen Doğal Afet Sigorta Kurumu’nun poliçesi DASK’a tabi olan yaklaşık 20 milyon konutun yüzde 53’ünün sigortalı olma gerçeğini yansıttı. Yani ülkede DASK’a tabi olan konutların yarısı sigortasız. Buda insanların başına bir şey geldiği zaman devletin eline bakılmasını işaret ediyor” diye konuştu.

DASK ZORUNLU OLDUĞU HALDE YAPTIRMIYORLAR

DASK zorunlu olduğu halde sigorta yaptırmayanların başlarına bir şey geldiğinde devletten bir şey beklememesi gerektiğini ifade eden Özerdem, “DASK poliçesinde zorunlu olduğu halde poliçeyi yaptırmayanlar kırsal kesimi ayrı tutuyoruz zaten kırsal kesimde DASK zorunluluğu yok, herhangi bir şey geldiği zaman sakın devletten bir şey beklemesinler. DASK poliçesi zorunlu olduğu halde DASK poliçesi yaptırmayanlara devletimiz yardım da etmesin. Sigortalılık oranı yüzde 53. Dolayısıyla devletin bu anlamda ciddi maddi kaygısı olacaktır. Bunun için DASK poliçesi olmayan konutlara devletin biz yardım etmesini uygun görmüyoruz. Devlet büyüktür, babadır mutlaka bir şekilde uzanacaktır, zorunlu DASK poliçesinden zorunlu ismini lütfen kaldırsınlar. Ya böyle bir yaptırım uygulansın zorunlu oldu olduğu halde sigorta yaptırmayanlar afete tabi tutulduğu zaman yardım edilmesin veya zorunlu siminin kaldırılmasını öneriyoruz şiddetle” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.