Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,245.01
+550.14
Ethereum
$3,562.26
+47.89
Litecoin
$94.18
-1.61
DigitalCash
$38.84
+0.84
Monero
$136.71
-0.99
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.28
+0.16
Dogecoin
$0.21
+0.02

Ruhsar Pekcan : Herşey Türkiye için

0 382

Ruhsar Pekcan : Herşey Türkiye için .

Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesine giren sürpriz isimlerden biri. Temmuz 2018’den bu yana Ticaret Bakanı olarak görev yapan Pekcan, TOBB, DEİK gibi iş dünyası örgütlerinin yakından tanıdığı bir isim. Bakan Pekcan’la acısıyla, tatlısıyla bakanlıktaki 1.5 yılını, özel hayatını, hobilerini, zevklerini, endişelerini ve hedeflerini konuşacağımız bir röportaj için Ankara’da Ticaret Bakanlığı’ndayım. Cuma akşam saat 19’u geçmiş. Birazdan bakanın makam odasının kapısı açıldı ve içeriden Türkiye’nin önemli modacılarından biri çıktı. Tam bu modacımıza ziyaret sebebini soracağım, ‘Bakan hanım sizi bekliyor’ dediler ve içeri girdim. Ve tabii ki Pekcan’a ilk sorum bu oldu. İşte sorduğum tüm sorulara samimiyetle hatta kimi zaman içten gülerek cevap veren ama bakanlığın faaliyetleri dışındaki tüm sorulara ‘Bunları yazmayalım biz işimizi anlatalım” diyen Bakan Pekcan’ın anlattıkları…

Biz, son derece küçük henüz yolun başındaki bir girişimciyle de görüşüyoruz. Ülkenin en büyük yatırımcılarıyla da bir araya geliyoruz. Ünlü bir modacıyla da görüşebiliyoruz. Bu biziz, bizim normalimiz bu. Mademki amacımız dünya markası çıkarmak, bugün modacımızı destekleriz, O bir dünya markası olur ayağa kalkar. Yarın bir başkasını. Her şey ihracat için, her şey ‘Made in Türkiye’ için. Bütün çabamız, Türk ürünlerinin kalite algısını dünyada yerleştirmek, dünya çapında Türk markaları için.

İŞİMİZ YAŞAM TARZIMIZ

Bakan olduğunuzu duyduğunuzda neler hissettiniz?
Öncelikle şunu söyleyeyim, benim böyle bir görev beklentim hiç yoktu. Cumhurbaşkanımız teveccüh gösterip böyle bir karar verdiğinde, ilk olarak büyük bir minnettarlık hissettim. Çünkü bana memleketime hizmet etme şansı verdi. Yani hem yaptığım işe saygım, hem milletime saygım ve özellikle Cumhurbaşkanımıza doğru kararı verdiğini göstermemiz açısından doğru şeyleri yapmak istedim. Bu doğrultuda da çok şanslıyım ki çok iyi bir ekiple çalışıyorum. Ekip arkadaşlarımın hepsi konularına son derece hakim, çok donanımlı.

Peki hayatınız nasıl değişti?
Memleketime hizmet etme şansı verildi, memlekete hizmet, çok etkili bir motivasyon nedeni. Elbette hayatım çok daha yoğunlaştı. Biz de saat mevhumu yok. Hafta sonu, tatil mevhumu yok. İşimizi yaşam tarzımız haline getirdik. 7/24 çalışıyoruz ve gerçekten sadece yaptığımız işlerle gündeme gelmek istiyoruz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.