Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,757.17
+1322.72
Ethereum
$3,562.91
+63.14
Litecoin
$94.23
+0.71
DigitalCash
$38.31
+0.43
Monero
$135.08
-2.64
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.55
+0.79
Dogecoin
$0.22
+0.03

Dünya Bankası’ndan ‘Türkiye’ açıklaması

0 386

Dünya Bankası’ndan ‘Türkiye’ açıklaması .

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Kouame, küresel değer zinciri içerisinde Türkiye’nin yüzyıllardır bulunduğunu belirterek, “Küresel değer zincirleri içerisinde Türkiye’yi tekstil, hazır giyim, makine, elektronik gibi sektörlerde de görüyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye, küresel değer zincirlerinin önemli bir aktörü” dedi. Dünya Bankası, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğiyle İstanbul’da düzenlenen “Ticaret ve Küresel Değer Zincirleri Konferansı” başladı. Dünya Bankası Türkiye Direktörü Auguste Tano Kouame, etkinliğin açılışında konuştu. Kouame, küresel değer zincirlerinin küresel ticareti ve küresel ekonomiyi dönüştürdüğünü söyledi.

Konferansta, küresel değer zincirlerinin ekonomik büyüme ve istihdam yaratmada Türkiye özelinde faydalarının konuşulacağını belirten Kouame, Türkiye’nin kürsel değer zinciri entegrasyonunda en üst noktaya gelebilmek için neler yapması gerektiğinin değerlendirileceğini dile getirdi. Kouame, küresel ticaretin yüzde 50’sinin değer zincirlerinden oluştuğunu belirterek, şunları kaydetti: “Gerçekten başka ülkelerle ihracat ve ithalat alanında küresel değer zinciri içerisinde bağlantılı olan ülkeler farkını ortaya koyuyor. Kalkınmakta olan ülkeler içerisinde de en yüksek gelir düzeyine ulaşmada küresel değer zincirleri önemli bir yükseltici rolünü oynuyor. Pek çok ülkenin emtia ihracatçısı olmaktan uzaklaştığını artık ileriyi derecede üretime geçmeye başladığını görüyoruz Türkiye’de bu grupta, Türkiye, değer zincirleri içerisindeki yerini yükseltmeyi başardı.”

TÜRKİYE’DE İHRACATÇI VE İTHALATÇI FİRMALAR DAHA HIZLI BÜYÜYOR

Auguste Tano Kouame, son yıllarda inovatif ürünlerin ihraç etmede birkaç ülkenin başarılı olduğunu kaydederek, Türkiye’nin de inovatif ürünler ihraç etmeye istekli olmasının önemini vurguladı Ülkelerin küresel değer zincirlerinde, gelişme gösterdikçe ekonomik ve sosyal göstergelerinde de ilerleme kaydettiğine dikkati çeken Kouame, “Değer zincirleri içerisinde pek çok ülke, yoksulluğu azalmayı başardı ve istikrarlı ekonomilere kavuştu. Gelirlerini artırarak şirketlerini küresel ekonomiye entegre etmeyi başardı.” ifadelerini kullandı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.