Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,700.38
-1114.34
Ethereum
$3,045.09
-54.7
Litecoin
$82.58
+1.4
DigitalCash
$29.82
+0.19
Monero
$117.82
-0.19
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.09
-0.02
Dogecoin
$0.15
-0

Altın Fiyatında Odak Noktası Artık Bu Gelişme

0 526

Altın Fiyatında Odak Noktası Artık Bu Gelişme

Ünlü Kitco analisti Anna Golubova bugün Altın fiyatında artık odak noktası haline gelen bir gelişmeye odaklanıyor. Golubova’nın yorumlarına bakalım.

Altın Fiyatı

Analistlere göre, altının haftalık kayıplar serisinden sonra bir dip bulduğuna dair işaretler var. Şimdi, odak noktası, Çarşamba günü Federal Rezerv’in, güncellenmiş ekonomik projeksiyonların yanı sıra yeni nokta grafiğini de içerecek olan faiz duyurusuna kayıyor.

Analistler, piyasalar ABD’nin güçlü ekonomik büyüme ve artan getiriler nedeniyle beklenenden daha erken faiz artışları görüp göremeyeceğini merak etmeye başladığından, önemli bir politika değişikliği beklemiyor.

FXTM baş piyasa stratejisti Hüseyin Sayed, “Yetkililerin ekonomiyi ve önümüzdeki yıllarda gidişatını nasıl gördükleri konusunda yatırımcının karar vermesi için çok önemli” dedi.

Artan Verimi Ele Almak

Analistler, Fed’in ekonomik ve faiz artırımı tahminlerini en son Aralık ayında güncellediğini ve o zamandan bu yana çok şeyin değiştiğini söyledi. Fed’in Aralık ayı tahminleri, ABD GSYİH’sının% 4,2 arttığını ve işsizlik oranının yılsonunda %5’e düştüğünü gördü.

Analistler, bu tahminlerin yukarı yönde revize edildiğini görüyor. BMO Capital Markets emtia araştırması genel müdürü Colin Hamilton, “Aralık ayına kıyasla, daha güçlü büyüme, daha düşük işsizlik ve daha hızlı enflasyon ile bir yükseltme için açık bir yol var. BMO Economics şimdi bu yıl %7 reel GSYİH büyümesi arıyor” dedi. .Piyasa katılımcıları ayrıca, özellikle ABD Hazine getirilerinin hızla yükselmesi ışığında enflasyonun Fed’in görünümünden daha hızlı yükseldiğini görüyor.Bu noktada piyasa katılımcıları şu yorumu yapıyor:

“Hızlı aşılama uygulamaları ve düşük faiz oranları ile birleşen muazzam teşvikler, yükselen fiyatların bileşenleri olarak görülüyor. Enflasyon beklentileri son üç ayda yükseldi ve beş yıllık başabaş oranları 2008’den bu yana en yüksek oran olan %2,6’ya geldi. ABD 10 -Yıl Hazine getirileri şu anda %1,6’nın üzerinde işlem görüyor ve bazı piyasa katılımcıları, gösterge değerinin yıl sonundan önce %2’ye ulaşabileceğine inanıyor.”

Şimdiye kadar Fed Başkanı Jerome Powell, yükselen getirileri görmezden geliyor ve artan enflasyon beklentilerini aşağı çekiyor. Bu nedenle herhangi bir fiyat ivmesinin geçici olacağını belirtti. Ancak BBH Küresel Para Birimi Stratejisi raporu, bunun eninde sonunda ele alınması gerektiğini söyledi. Pazartesi günü, “Fed, artık kontrol edemeyeceği bir şeye kartopu yapmadan önce bu hareketi daha yüksek oranlarda ele almak zorunda kalacak,” diye yazdılar.Yatırımcılar, Fed yetkililerinin düşüncelerinde bir değişiklik olup olmadığını dikkatlice izleyecekler. Devreye girmeye hazır olduklarına dair hiçbir işaret yok. Şimdiye kadar getiri eğrisi kontrolünün uygulanması masada görünmüyor. Ancak Fed’in varlık alımlarını daha uzun vadeli tahvillere kaydırıp kaydırmayacağı bir soru olmaya devam ediyor.

Beklenenden Daha Erken Faiz Artışları mı?

Aralık ayı tahminlerinde, 2022’de faiz artırımı bekleyen yalnızca bir Fed yetkilisi vardı. 17 yetkiliden sadece beşi 2023’e kadar daha yüksek oranlar bekliyordu. Bu, medyan tahminini 2023’e kadar faiz artışı göstermeyerek bıraktı.

Bu sayı yukarı yönde değişirse, 2023’te bir oran artışının daha muhtemel olacağını söyledi.

Bannockburn Global Forex genel müdürü Marc Chandler, Aralık ayı projeksiyonlarının özellikle 1,9 trilyon dolarlık yeni mali teşvik göz önüne alındığında “tarihli” göründüğünü söyledi. Chandler, “Üç aylık Eurodollar vadeli işlemlerin örtük faiz oranına bakıldığında, piyasa önümüzdeki yılın ikinci yarısındaki ilk artışta fiyatlanıyor gibi görünüyor” dedi.

Hamilton, Fed’in güncellenmiş medyanının 2023 sonuna kadar en az bir faiz artışını yansıtabileceğini ekledi.

Sarı Metalin Fiyat Hareketi

Analistler, Çarşamba günkü Fed duyurusunun bu hafta kıymetli metaller sektörü için önemli bir itici güç olacağını belirtti. Yılın başından bu yana 200 dolardan fazla değer kaybettikten sonra, altının satılabileceğine dair işaretler var.Commerzbank analisti Carsten Fritsch, “Altın, Cuma günü işlemin geç saatlerinde gözle görülür bir şekilde yükseldi ve bir süreliğine 1.700 $’a düştükten sonra ilk kayıplarını telafi etti. Böylece altın, dört hafta içinde ilk haftalık artışını belirleyebildi. Bu, dibe vurmaya başladığı anlamına gelebilir.”Altın ETF çıkışları da istikrar kazanmaya başlıyor. Fritsch, “Önceki iki haftada ortalama 47 ton gördükten sonra geçen hafta rakam 30 tonun altındaydı. Cuma günü sadece 1,6 ton ile dört haftanın en düşük günlük rakamı oldu.”

TD Securities Küresel Strateji Başkanı Bart Melek, aynı zamanda, “Fed’in faizlerdeki dikleşmeye reaktif yaklaşımı kompleksten yatırım çıkışlarına yol açmaya devam edeceğinden, altın Hazine piyasaları tarafından rehin tutulmaya devam ediyor” dedi.Yazım sırasında, Nisan Comex altın vadeli işlemleri gün içinde %0,19 artışla 1,723,00 $’dan işlem görüyordu.Getiriler ile altın arasındaki mevcut korelasyon, getiriler arttıkça altının düşmesidir. RJO Vadeli İşlemler Kıdemli emtia komisyoncusu Daniel Pavilonis, bunun gelecekte değişebilir olduğuna vurgu yaparak bir kez değiştiğinde altının daha da yükselebileceğini söyledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.