Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,720.97
+312.97
Ethereum
$3,257.16
+80.6
Litecoin
$86.66
+2.04
DigitalCash
$31.75
+0.35
Monero
$121.65
-0.44
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.11
+0.1
Dogecoin
$0.16
0

Vodafone Enerji Üreten Cihazları Blockchain ile Birbirine Bağlayacak

0 265

Vodafone Enerji Üreten Cihazları Blockchain ile Birbirine Bağlayacak

Küresel telekomünikasyon devi Vodafone, dağıtık enerji üreten “milyarlarca” varlığı şeylerin interneti (IoT) ve dağıtık defter teknolojisi (DLT) ile bağlamak için blockchain girişimi Energy Web (EWT) ile iş birliği yaptı.Energy Web, iş birliğini 26 Mayıs’ta duyurdu ve projenin “enerji varlıkları için güvenli kimlikler oluşturmak” adına SIM odalı DLT’yi Vodafone Business tarafından sağlanan IoT bağlanırlığı ile birleştireceğini açıkladı.

Energy Web, “Bu, rüzgar türbinler, bataryalar, ısı pompaları ve güneş panelleri gibi yenilenebilir ve dağıtık varlıkların enerji şebekeleri ile güvenli ve verimli bir şekilde entegre edilebileceği anlamına geliyor.” diye belirtti.Vodafone, dünya genelinde 100 milyondan fazla bağlantı ile IoT konusunda küresel lider konumunda yer alıyor. İş birliği haberleri, Energy Web’in EWT token’ını rekor seviyeye ulaştırdı.

Vodafone ve Energy Web

İki şirket, telekom operatörlerinin cep telefonlarını SIM kart kullanarak tespit etmelerine benzer bir sistemi, şebekelerin dağıtık enerji kaynaklarını tespit etmesi ve takip etmesi için geliştirecek.Akıllı şebeke sistemi, Vodafone’un IoT teknolojisi ve Energy Web Merkeziyetsiz Operasyon Sistemi ile desteklenecek.

Energy Web CEO’su Walter Kok, “Enerji değişimini gerçekleşmeye birden çok sektörün katıldığını görüyoruz. Enerji sektörü tabi ki bunlardan biri, fakat ayrıca otomotiv, telekom ve hatta finans sektörü de katılım sağlıyor.” diye açıkladı.Vodafone Business IoT başkanı Erik Brennei, “Merkeziyetsiz, yeni nesil, düşük karbon salınımlı cihazların sayısı arttıkça, konumlarından bağımsız olarak güvenli bir şekilde bağlantı kurmalarına olan ihtiyaç da artıyor.” diye belirtti.

Vodafone DLT çalışmalarını hızlandırdı

Vodafone, blockchain teknolojisine uzun yıllardır ilgili olsa da, son aylarda DLT çalışmalarını hızlandırdı.Telekom devi, mart ayında tedarik zinciri için DLT uygulamalarını keşfettiklerini ve blockchain teknolojisini şirket içi süreçleri kolaylaştırmak için kullanmayı planladıklarını açıkladı.Vodafone, 2019’da blockchain teknolojisinin kimlik, güvenlik ve dijital haklar dahil küresel faaliyetlerinde 20 kullanım alanını tespit etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.