Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,535.89
-323.07
Ethereum
$3,151.14
-20.52
Litecoin
$83.96
-1.71
DigitalCash
$30.75
-0.17
Monero
$120.22
-0.25
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.43
-0.62
Dogecoin
$0.15
-0

Virüs Paniği Blockchain Etkinliğine Sıçradı

0 286

Virüs Paniği Blockchain Etkinliğine Sıçradı .

Corona virüsü salgını kripto sektörünü aksatmaya devam ediyor; Londra Blockchain Haftası’nda koltuklar boş kaldı. Lübnanlı-Amerikan deneme yazarı, istatistik uzmanı ve risk analisti Nassim Nicholas Taleb, 2007’de ”siyah kuğu” fikrini ortaya attı. Siyah kuğu, finans, bilim ve teknoloji alanlarına büyük zarar veren beklenmedik olayları temsil eden bir metafordur. Dünya, on üç yıl sonra yeni bir siyah kuğu ile karşı karşıya: Corona virüsü. Kripto sektöründe siyah kuğunun etkisini hisseden son etkinlik de Londra Blockchain Haftası oldu.  Dünya genelinde birçok etkinlik iptal ediliyor ve insanlar Covid-19’un etkisi geçene kadar seyahat etmekten çekiniyor. Etkinlik organizatörleri de, işleri yoluna koymak için buna ayak uydurmak zorunda. WeWork Blockchain Labs, 9 Mart’ta Canary Wharf bölgesinde düzenlenecek etkinliğe ev sahipliği yapacaktı fakat, son gelişmelerin ardından etkinliği çevrimiçi yayınlamaya karar verdiler:

“Değerli arkadaşlar, birçok kişiden WeWork Labs’teki sunuma fiziksel olarak katılamayacağı haberini aldık. Bu nedenle bu etkinliği ilk CANLI internet seminerimiz olarak gerçekleştirmeye karar verdik!”

ETKİNLİK İPTAL EDİLDİ

Etkinliğin iptal edilmesinde Corona virüsü salgınının etkili olduğu düşünülüyor. Finance WorldWide’ın 5-6 Mart’ta iki günlüğüne düzenlenen zirvesine katılım da, hem konuşmacılar hem de dinleyeciler arasında önemli ölçüde düşüktü. Etkinlikteki bazı konuşmacılara iş verenleri tarafından seyahat yasağı getirildi, diğerleri ise kendi istekleri doğrultusunda katılım sağlamadı. Etkinliğin önde gelen bazı konuşmacıları,  etkinlik için Londra’ya geldiklerinden beri bazı seyahat kısıtlamarıyla karşılaştıklarını belirtti. Küresel halk sağlığı krizi ortasında uluslararası bir konferans düzenlemeye çalışan etkinlik organizatörleri, yine de saygın ve önde gelen konuşmacıları etkinliğe getirmeyi başardı. Bağımsız fintech danışmanı, yazar ve konuşmacı Chris Gledhill,  organizatörlerin bu zorlu durumla başa çıkışlarından ektilendiğini söyledi:

“Londra Blockchain Haftası’na fiziksel katılım elbette zordu, bunun COVID-19 ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu tür bir etkinlikten bekleyeceğim ölçüde iyi konuşmacılar katıldı ve blockchain teknolojisine gösterilen ilgi yoğundu. Organizatörler, katılım sağlayamayanlar için canlı yayın yaparak ve çevrimiçi muhtemelen daha fazla dinleyiciye ulaşarak durumu iyi idare ettiler. Bu etkinliğin, önümüzdeki aylarda düzenlenecek etkinlikler ve COVID-19’u dinleyici sayısını artırmak adına bir fırsata dönüştürmek için iyi bir örnek olduğunu düşünüyorum.”

Londra Blockchain Haftası, Birleşik Krallık’ta son 24 saat içerisinde 46 yeni vaka görülmesine ve toplam vaka sayısının 319’a ulaşmasına rağmen devam ediyor. Birleşik Krallık hükümeti, pazartesi günü düzenlenen COBRA toplantısında virüsün yayılmasını yavaşlatmak için önlemler alınıp alınmaması gerektiğini tartıştı. Hükümet şimdilik okulları kapatmak ve toplu etkinlikleri iptal etmek gibi sosyal mesafe önlemlerini geciktirmeye karar verdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.