Blockchain Araştırma Laboratuvarı’ndan Dr. Elias Strehle ve Hamburg Üniversitesi’nden Lennar Ante, geçtiğimiz günlerde , özel madencilikle uğraşan blockchain düğümlerinin “meslektaşlarına yeni işlemleri iletme teşviki olmadığı” konusunda uyardı .

Bunun yerine, kripto madencilerinin “ilişkili işlem ücretlerini kazanabilecek tek kişi olma umuduyla” işlemleri gizli tutmaya teşvik edilebileceğini düşünüyorlardı.

İşlem başlatan ile tek bir madenci veya havuz arasında bir tür gizli anlaşma olan özel madencilik, işlemleri halka açık blok zincirinde yayınlamak yerine onaylamak için özel kanalları kullanır. Kullanıcılar, ancak bir bloğa kaydedildikten sonra, kullanıcıların bu tür işlemlerden haberdar olduğu halka açık blok zinciridir.

Yazarlar, işlem maliyetlerinin madenciler için düzenli geliri temsil ettiğinden, bir madenci ile gizli anlaşma yaparak “önemli ölçüde artırılmış işlem maliyetlerinin para aklamak için kullanılabileceğini” iddia ettiler .

Sonuç olarak, araştırmacılar, suçlular daha küçük blok zinciri ağlarını “özel madencilik yoluyla kara para aklama veya vergi kaçakçılığı için daha uygun araçlar” olarak görebilirler.

Dr. Strehle ve Ante, özel madencilikle uğraşmak için iki olası motivasyon daha belirlediler: işlem maliyetindeki dalgalanmayı azaltmak ve önden geçmeyi önlemek için onaylanmamış işlemleri ağdan gizlemek.