Overstock’un blockchain kolu tZERO, kripto para ve dijital varlık broker hizmetini 2020’nin ilk yarısında başlatmayı hedefliyor. 30 Ocak tarihinde yatırımcılarına bir mektup gönderen tZERO CEO’su Saum Noursalehi, şirketin geçen yılki ilerleyişi hakkında bir özet sunup tZERO’nun 2020 hedeflerini sıraladı. Şirketin ana hedeflerinden biri olarak dijital varlık broker hizmeti sunulması açıklandı. Bu yılın ilk yarısında açılması beklenen hizmet tZERO Markets olarak tanıtıldı.

Noursalehi, şirketin konuyla ilgili düzenleyicilerle yakın bir şekilde çalıştığını söyledi ve şunları ekledi: “Bu hizmet, web ve mobil uygulama deneyimlerimizi gelecek teknolojilere entegre etmemize ve yatırımcıları tek platformda buluşturmamıza yardımcı olacak.” Daha önce haberi yapıldığı üzere tZERO, halka açık security token’lar için alım satım platformu Boston Security Token Exchange için Ekim 2019’da SEC’e bir başvuruda bulundu. Açıklamaya göre, security token ticareti için tam otomatik ve fiyat/zaman öncelikli seçeneklere sahip bir işlem yürütme sistemi çalıştırılacak.

Broker’lar SEC’den yeşil ışık alıyor

Geçtiğimiz kasım ayında, alternatif varlıklar için dijital platform olan Harbor, transfer hizmet sağlayıcısı olarak SEC’den lisansı aldı. Reg A+ lisans kapsamında Harbor, bünyesinde bulunan blockchain şirketlerinin security token sahipliklerine dair mali kayıtları tutmak, hesap bakiyeleri ve ödeme temettüleri takip etmek gibi hizmetler sağlıyor. Blockchain tabanlı girişim Blocktack da, A+ yönetmeliği kapsamında 23 milyon dolarlık yatırım turu gerçekleştirmek için SEC’ten izin alan ilk dijital token oldu. Blockstack’ın kurucuları Muneeb Ali ve Ryan Shea’nın SEC’ten onay almak üzere 10 ay çalıştıkları ve yaklaşık 2 milyon dolar yatırım yaptıkları bildirildi.