Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,700.38
-1114.34
Ethereum
$3,045.09
-54.7
Litecoin
$82.58
+1.4
DigitalCash
$29.82
+0.19
Monero
$117.82
-0.19
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.09
-0.02
Dogecoin
$0.15
-0

Tüzük Hazır: İstanbul Blockchain Women Dernek Oluyor

0 262

Tüzük Hazır: İstanbul Blockchain Women Dernek Oluyor .

Türkiye’de blockchain sahasına kadınların katılımını artırmayı amaçlayan İstanbul Blockchain Women, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için bir araya geldiği etkinlikte dernekleşme müjdesi verdi. Türkiye’de blockchain sahasına kadınların katılımını artırmayı amaçlayan İstanbul Blockchain Women, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için bir araya geldiği etkinlikte dernekleşme müjdesi verdi.

Başak Burcu Yiğit ve Ebru Güven öncülüğünde kurulan İstanbul Blockchain Women platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü anmak için 9 Mart günü İstanbul’da bir etkinlik gerçekleştirdi. MenaPay CEO’su Çağla Gül Şenkardeş’in “Kurumsal Hayatta Cinsiyetçi Söylemler” başlıklı doktora tez konusunun tartışıldığı etkinlikte, kadınların toplumda var olma çabası ve kadın yönetici olmak gibi konular masaya yatırıldı. Başak Burcu Yiğit, İstanbul Blockchain Women platformunun bir dernek olarak yoluna devam etmesi için sürecin 2019 yılı sonunda başladığı belirtti ve tüzüğün tamamlandığını açıkladı:

“Birkaç evrak işimiz kaldı. Hedefimiz bu zamana kadar bizleri her anlamda destekleyen İstanbul Blockchain Women ailesinin resmi olarak da sahiplenebileceği bir oluşum yaratmak. Bu dernek çatısı altında Türkiye’deki teknolojik okur yazarlığı artıracak faaliyetleri artık hep birlikte yürütmek istiyoruz.”

Kurulan networking platformu kapsamında sektörde çalışan kadınların birbiriyle daha kolay iletişim kurmasını sağlayacak ortamlar oluşturduklarını kaydeden Yiğit, “Kadınlarda blockchain teknolojisine ilişkin farkındalığı artırmayı hedefledik. Bu kapsamda bilgilendirici etkinlikler düzenledik.” diye açıkladı. Yiğit’in açıklamasına göre Ekim 2019’dan bu yana düzenlenen buluşmalarda, Türkiye’de blockchain alanında çalışan kadınlar kendi projelerini anlatacak bir platform buluyor.  İstanbul Blockchain Platformu için gelecek planlarını da paylaşan Yiğit, “Kadınların ve kız çocuklarının teknolojik okur yazarlığı artırmak artık hepimizin sorumluluğu. Bu sorumluluğu birlikte göğüslemeliyiz.” diye hatırlattı. Ülkenin dört bir yanından gençlere ulaşmayı hedefleyen bir proje üzerinde çalıştıklarını belirten Yiğit:

“Kadınların blockchain gibi gelişmekte olan teknolojileri neden takiplerine almadıkları konusunun köküne inecek araştırmalar yapıp, bu gidişatı değiştirecek görüş ve önerilerde bulunacağımız yayınlar ortaya koyacağız. Esasında Türkiye’de Blokzincir ve Diğer Gelişen Teknoloji Uygulamalarında Kadınların Etkin Katılımı başlığı altında bir rapor için kolları sıvadık.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.