Türkiye’de geliştirilen Zula, blockchain tabanlı ödeme uygulaması MenaPay ile altın satışlarına başladı. MenaPay, popüler FPS oyunu Zula’daki oyun altınlarının blockchain tabanlı ödeme uygulaması aracılığıyla alınabildiğini 16 Ocak tarihli bir basın bildirisiyle duyurdu.

2012 yılında İstanbul’da kurulan MadByte Games tarafından geliştirilen ve Türkiye’de geniş bir kitlesi bulunan Zula’da oyun içerisinde ilerlemek ve karakterini daha hızlı güçlendirmek isteyen oyuncular, oyun içi marketten silah, cephane ve ekipman satın almak için Zula Altınlarını kullanıyor. Bu altınları satın almak isteyen oyuncular, kredi kartı ve benzer yöntemlerin yanı sıra artık blockchain tabanlı MenaPay uygulaması ile de ödeme yapabiliyor. Bültene göre Zula Altın, MenaPay’in sabit kripto parası MenaCash ile QR kod kullanarak birkaç saniyede satın alınabiliyor. Yerli bir oyun firması ile çalışmaktan memnuniyet duyduklarını belirten MenaPay yetkilileri, büyük bir kullanıcı kitlesi olan oyun sektörüne özel yeni çözümler sunma hazırlıkları içerisinde olduklarını da ifade etti.

Video oyun dünyası blockchain’e geçiyor

Twitch, Joygame, Netmarble ve Zula gibi oyun şirketleri ile iş birliği yaptıklarını kaydeden MenaPay CEO’su Çağla Gül Şenkardeş,  seyahat, tercümanlık ve çevrimiçi servis sağlayıcıları gibi küresel ölçekte ürün ve hizmet sunan şirketler ile çalıştıklarını kaydetmişti. Şenkardeş:

Finansal araçların demokratikleşmesine yardımcı olan ekosistemde bayi ve üye işyeri ağımız ile sunduğumuz fayda ve katma değeri anlatmak ve anlaşılmasını sağlamak yaklaşımı ile yılın ikinci yarısında organik büyümeyi benimsedik. Hızla başladığımız yılın son çeyreğinde ise e-ticaret, oyun ve dijital hizmetler sunan farklı sektörlerde üye işyeri adedimiz kullanıcı sayımız ile paralel olarak iyi bir noktaya geldi. Bugün itibarıyla 35.000 adedin üzerinde kullanıcımız var.