Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,526.08
+262.14
Ethereum
$3,158.55
+19.45
Litecoin
$83.87
+0.67
DigitalCash
$30.51
+0.47
Monero
$119.50
+0.75
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.47
+0.1
Dogecoin
$0.15
0

Merkezi veri yönetimi, COVID-19’a küresel tepkiyi engelledi

0 365

Merkezi veri yönetimi, COVID-19’a küresel tepkiyi engelledi

COVID-19 salgını, kendisinden önceki diğer siyah kuğu olayları gibi, çok çeşitli sektörlerde ve süreçlerde sistemik zayıflıkları ortaya çıkardı. Bilgi çağının tüm hızıyla devam ettiği bu özel olay, veri yönetiminin kritik önemini vurguladı ve statüko veri yönetimi sistemlerinin başarısızlığını vurguladı. 

Pandemiye küresel tepki açısından, zayıf veri yönetiminin sonuçları, artan kıtlıklardan gereksiz yere uzun ilaç geliştirme sürelerine kadar uzanmaktadır ve sonuçta daha fazla can kaybı olmaktadır. Öte yandan, yeni nesil veri yönetimi çözümlerini benimseyenler için bol miktarda fırsat var ve faydalarından geniş ölçüde yararlanılacak.

Avrupa Birliği’nin pandeminin zirvesindeki kişisel koruyucu ekipman veya KKD eksiklikleriyle başa çıkma girişimi, COVID-19 bağlamında veri yönetiminin önemini anlamak için yararlı bir başlangıç ​​noktası sağlar.

Nisan ayı başlarında, virüs Avrupa çapında hızla yayılırken, KKD kıtlığı acı verici bir şekilde ortaya çıktı. Bununla birlikte, küresel tedarik zincirlerinin karmaşık dünyasında, arzı artırmayı bile denemeden önce, ilk adım veri toplamak olmalıydı. Şimdi kim KKD yapıyor? Neden daha fazlasını yapamıyorlar? Hangi malzemelere ihtiyaçları var? Darboğazlar nerede?

AB, ciddiyetle bu soruları yanıtlamaya çalıştı, ancak yapabileceği tek şey, tıbbi kullanım için KKD üreten Avrupa şirketlerine e-posta yoluyla anketler göndermekti. Tabii ki, bu hiçbir zaman etkili olmayacaktı, en azından mevcut salgın için. Bunun nedeni, sorgulanan tüm tedarikçilerin ankete hemen yanıt vermiş olsalar bile, en iyi senaryo verilerinin bir hafta içinde toplanacak olmasıdır. O zamana kadar, elbette, tedarikçilerin talepteki büyük artış nedeniyle stoklarını azaltacağı için verilerin çoğu eskimiş olacaktı.

Ayrıca, tedarikçilerin tedarikçileri ne olacak? KKD için küresel tedarik zincirini oluşturan tüm yukarı akış düğümleri ne olacak? KKD için tedarik zincirinin gerekli gerçek zamanlı bütüncül görünümünü elde etmek bir yana, AB’nin bu anketle umabileceği en fazla şey, yüzeysel üst katmanın anlık görüntüsüdür.

Blockchain tabanlı çözümler

Öyleyse, neden tıbbi tedarik zincirlerine (veya bu konudaki herhangi bir tedarik zincirine) ilişkin evrensel görünürlüğe sahip değiliz? Cevap iki yönlüdür: Birincisi, eski iletişim sistemleri tedarik zinciri katılımcılarının verileri güvenli ve verimli bir şekilde paylaşmasını engellediğinden; ikincisi, katılımcıların çoğu böyle bir sisteme katılmak için teşviklerden yoksundur.

Blok zinciri destekli ademi merkeziyetçilik ile farklı şekillerde de olsa her iki problem de çözülebilir.

Blockchain destekli iletişim sistemlerine aşina olan kişiler, bunların ilk soruna uygulanabilir bir çözüm olduğunu bilirler (verileri güvenli ve verimli bir şekilde paylaşarak). Blok zinciri tabanlı dağıtılmış bir iletişim ağı, tedarik zincirlerindeki eski iletişim sistemleriyle ilişkili teknik engellerin üstesinden gelirken güvenlik endişelerini de karşılar.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.