Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,540.48
+319.3
Ethereum
$3,572.43
-12.72
Litecoin
$94.64
-3.05
DigitalCash
$38.35
+0.13
Monero
$136.75
-1.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.23
+0.45
Dogecoin
$0.22
+0.03

Karantina süresini kısaltacak blockchain hamlesi

0 366

Karantina süresini kısaltacak blockchain hamlesi .

Nesnelerin interneti ve sağlık girişimleri ortaklığında geliştirilen blockchain projesi, Corona virüs karantinalarının süresini kısaltmayı hedefliyor. Avrupa veri gizliliği yasalarına uygun biçimde Corona virüs salgınıyla savaşacak çözümler tasarlamak üzere, nesnelerin interneti (IoT) blockchain hizmet sağlayıcısı ile sağlık veri şirketi güç birliği yaptı. 17 Nisan’da IoT blockchain girişimi Ubirch ve Nasdaq üzerinde listelenen bir şirket olan Centogene, COVID-19 test sonuçlarını güvenli bir şekilde düzenlemek için ortak çözüm geliştirdiklerini açıkladı. Dünya çapında 500.000 hasta için epidemiyolojik, fenotipik ve genetik veri toplayan Centogene’in CIO’su Volkmar Weckesser, Ubirch’in blockchain portalıyla birleşmeleri hakkında şunları söyledi:

“Güvenlik sorunları olmaksızın, [SARS-CoV-2] test sonuçlarına her yerden şeffaf biçimde ulaşılabilir.”

Corona virüs salgını döneminde gizlilik hakkı

COVID-19 küresel krizi, gizliliği savunan birçok kişinin biyolojik verilerin güvenliği için blockchain tabanlı çözümlere işaret etmelerini sağladı. Toplu olarak veri toplamak ve analiz etmek halk sağlığı kriziyle mücadelede kilit rol oynuyor. Şifreli blockchain sistemleri, özellikle hassas sağlık verileri söz konusu olduğunda, mahremiyet konusundaki endişeleri azaltmaya yardımcı oluyor. Yine de, blockchain teknolojisinin Mayıs 2018’de yürürlüğe giren Avrupa Birliği çapında kişisel veri gizliliği için yasal bir çerçeve olan Genel Veri Koruma Yönetmeliği (General Data Protection Regulation – GDPR) ile nasıl uyumlu olacağı konusunda uzun süredir devam eden tartışmalar var. Unutulma hakkı ve diğer geniş kapsamlı gereklilikler gibi yüksek profilli GSYİH ilkeleri, AB firmalarına uygulanan mevzuat, özellikle değiştirilemeyen ve dolayısıyla verileri silmeyen blockchain ağlarının yasalara uyumlu hale getirilip getirilemeyeceği sorusunu tetikledi. Ubrich ve Centogene tarafından geliştirilen çözüm GDPR uygunluğuna odaklanıyor:

“En yüksek veri koruma standartlarına göre, kullanıcı verileri yalnızca blockchain’de hash kodu olarak saklanır ve kullanıcı yetkisi olmadan yorumlanamaz.”

Çözüm nasıl çalışıyor?

Bir blockchain portalının yanı sıra Centogene, firmanın laboratuvarlarında geliştirilen SARS-CoV-2 testini de hayata geçirdi. Bu noktadan sonra blockchain, test sonuçlarını sanal olarak mühürlemek ve bireylere virüs için pozitif veya negatif test sonucunu gösteren doğrulanabilir bir sertifika sağlamak için kullanılıyor. Ubirch ve Centogene, blockchain portalının, antikor testine dayanan ve hızlı bir şekilde karantina kısıtlamalarının kaldırmasına yardımcı olabilecek bir çözüm olacağını iddia ediyor. Avrupa Komisyonu ve University College London (UCL), blockchain çözümü sağlayıcılarına Corona virüs salgınını ele almada yönlendirmek için bir blockchain birliği ile iş birliği yaptı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.