Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,709.84
-1689.77
Ethereum
$3,095.28
-52.38
Litecoin
$86.47
+1.98
DigitalCash
$29.62
-0.74
Monero
$119.67
-1.27
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.87
+0.53
Dogecoin
$0.14
-0

Japon Enerji Devi Blok Zinciri Teknolojisini Kullanacak

0 277

Japon Enerji Devi Blok Zinciri Teknolojisini Kullanacak .

Japonya’daki en büyük ikinci enerji kuruluşu, yenilenebilir enerji kredilerini işleme koymak için blok zinciri ile güçlendirilmiş bir sistemin denemesini genişletiyor . Kansai Electric Power Co Inc (KEPCO), Avustralyalı teknoloji şirketi Power Ledger tarafından geliştirilen blok zincirli bir yenilenebilir enerji ticareti platformu denemesini genişletiyor. 2018’de, Japonya dünyanın beşinci en büyük elektrik tüketicisi idi, ancak enerjisinin yalnızca % 17.5’ini yenilenebilir kaynaklardan üretti . Bu yılın mayıs ayında, ülkenin Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, fosil olmayan yakıt değeri sertifikalarının (NFV’ler) satışına devam etmeye karar verdi . Bunlar, enerji perakendecilerine sertifika altındaki enerjinin bir kısmının yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğinin kanıtını veriyor. Ayrıca, yeşil enerji sektörlerine yapılan yatırımları teşvik etmek için hangi santrallerin en fazla çevresel değere katkıda bulunduğunu değerlendirmek için kullanılabilir ve diğer yenilenebilir enerji sertifikalarına (REC) benzer şekilde işlem görebilir. EKOenergy’den Mart ayında çıkan bir yerel rapor, Japonya’daki mevcut enerji sertifikalarının ve karbon kredisi sistemlerinin “en iyi şekilde karmaşık ve bölünmüş” kaldığını iddia etti.

Yeni anlaşma şartlarına göre KEPCO, çatı güneş enerjisi sistemleri tarafından üretilen NVA’ları oluşturmak, izlemek, takas etmek ve yerleştirmek için Power Ledger’ı kullanacak. Sistem, kullanım ömrü boyunca sertifikaları takip etmek için blockchain teknolojisinin değişmez ve merkezileşmemiş özelliklerini kullanıyor ve böylece yinelenen kullanım potansiyelini azaltıyor. Power Ledger, merkezi bir KEPCO cüzdanında saklanan REC belirteçlerini oluşturur. KEPCO ve Power Ledger arasında yapılan başarılı bir deneme, enerji üreticilerinin artı enerjilerini platform üzerinden alıp satmalarının, yenilenebilir enerji yatırımlarından para kazanmalarının verimli bir yol olduğunu göstermiştir. Bu görünüşte tüketicilere daha düşük maliyetli yeşil enerji kaynakları sağlamaya yardımcı olmaktadır. Yeni deneme, KEPCO müşterilerinin, NFV’lerini, The Carbon Group’un kar amacı gütmeyen bir kuruluşun küresel karbon ifşa ağı CDP ile işbirliği içinde yürüttüğü küresel bir girişim olan RE100’ün iddialarına karşı kullanmalarına olanak sağlayacak. Girişim, hükümetlerden bilgi izlemeleri kaydıyla NFV sertifikalarını kabul ediyor. Duruşmanın, Mart 2020’de beklenen sonuçlarla Aralık ayında başlaması planlanıyor.

Önceki REC blok zinciri girişimleri

Bu yılın haziran ayında, Güney Kore’nin en büyük güç sağlayıcısı Korea Electric Power Corporation, REC’lerin işlenmesi için blok zinciri destekli bir sistem kurmak için iki yerli elektrik tedarikçisiyle sözleşme imzaladı. Kurum ayrıca etmişti açıkladı onun yeni nesil Microgrid geliştirmek blockchain ve diğer yenilikçi enerji çözümleri kullanarak olacağını sonbaharda 2018 yılında.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.